Harry en Meghan toch uitgenodigd voor kroning King Charles

De Sussexjes mogen er in mei toch bij zijn.

Na de release van het boek Spare en de recente uitzetting uit Frogmore Cottage, wisten royal experts het zeker: Harry en Meghan zouden niet welkom zijn bij de aanstaande kroning van koning Charles in het Verenigd Koninkrijk. Toch is nu het tegendeel bewezen en hebben de Sussex’jes een uitnodiging gekregen.

Twijfelgeval

Na de veelbesproken uitzetting uit Frogmore Cottage was het volgens experts nog maar de vraag of Harry en Meghan een uitnodiging kregen voor de kroning van koning Charles in mei. Nadat Harry in zijn boek Spare intieme details onthulde over zijn afbrokkelende relatie met zijn vader en broer en zijn reden om afstand te doen van het koningshuis, zou Charles het niet meer zien zitten om Harry nog uit te nodigen voor de kroning. Echter, er is recentelijk tóch een uitnodiging richting de Verenigde Staten gegaan, zo meldt een woordvoerder van Harry en Meghan aan The Sunday Times.

“Ik kan bevestigen dat de hertog onlangs e-mailcorrespondentie heeft ontvangen van het kantoor van Zijne Majesteit over de kroning”, klinkt het. “Een onmiddellijke beslissing of de hertog en hertogin de kroning zullen bijwonen, wordt op dit moment niet bekendgemaakt.” Naast leden van de koninklijke familie, zullen waarschijnlijk ook de premier, staatshoofden en royals uit andere landen aanwezig zijn bij de kroning.

George

Wie sowieso aanwezig zullen zijn, zijn prins William, prinses Kate en de kids. Sterker nog, koning Charles wil zijn kleinzoon George graag betrekken bij de kroning, maar prinses Kate en prins William weten nog niet zeker of ze dit wel zien zitten. Volgens de Britse krant The Telegraph zijn de Waleses namelijk nog aan het nadenken over wat het beste is voor hun 9-jarige zoon. De hele wereld zal mee kijken met de kroning en Kate en William willen ervoor zorgen dat de druk van zo’n speciale rol niet te groot wordt voor prins George.

Uitzetting

Mochten Harry en Meghan in mei afreizen naar het Verenigd Koninkrijk, is het nog onduidelijk waar ze dan zullen verblijven. Hun uitvalsbasis, Frogmore Cottage, is niet langer toegankelijk voor het stel. Naar verluidt zou prins Andrew nu de sleutel van deze residentie aangeboden hebben gekregen. Volgens Omid Scobie, een van de auteurs achter de biografie van Harry en Meghan, Finding Freedom, kwam het nieuws van de uitzetting best onverwachts voor Harry en Meg. “Het is nieuws, vertellen bronnen mij, dat Harry en Meghan verbijsterd heeft achtergelaten, en ten minste twee leden van de Koninklijke Familie ‘ontzet’”, schreef hij op Yahoo.

Bron: Hello Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws