Om deze reden zal Sarah Ferguson altijd achter prins Andrew blijven staan

Sarah heeft er een goede reden voor.

Ondanks dat Sarah Ferguson en prins Andrew al jaren niet meer bij elkaar zijn, zal Sarah haar ex-man altijd blijven steunen. Dat onthulde ze in een groot interview met De Telegraph.

Scheiding

Een royal vechtscheiding vol verwijten, ruzie en discussies: de pers zou ervan smullen. Helaas voor hen, want – eerlijk is eerlijk – vrediger kon de scheiding van Sarah Ferguson en prins Andrew niet verlopen. Sterker nog, 26 jaar na dato wonen de twee nog steeds samen.

In 1986 stapte de omstreden prins Andrew in het huwelijksbootje met Sarah Ferguson. En wie de trouwdag in Westminster Abbey nog kan herinneren, weet dat het een prachtige dag was. Maar wat eerst het begin van een sprookjeshuwelijk leek, eindigde al snel in een break-up. Zes jaar later kondigde het royal stel hun liefdesbreuk aan, maar een scheiding bleef eerst uit. Pas na vier jaar werd het officieel: Sarah en Andrew rondden toen tien jaar na de beëindiging van hun relatie de scheiding af. Toch kunnen ze nu nog prima door één deur en wonen ze nog steeds samen. Vorig jaar namen ze zelfs nog de zorg voor de corgi’s van wijlen koningin Elizabeth op zich.

Schandaal

In de jaren na de scheiding tussen Sarah en Andrew is er veel gebeurd. Zo ligt prins Andrew sinds een tijdje onder vuur vanwege een misbruikaffaire waar hij bij betrokken zou zijn geweest. Desondanks die beschuldigingen, blijft Sarah achter haar ex-man staan. Dat heeft ze de Queen namelijk beloofd, zo onthult ze in het interview.

Sarah Queen
Sarah en de Queen in 1986. (Beeld: NL Beeld)

Fergie (Sarah’s bijnaam, red.) zegt dat ze haar voormalige schoonmoeder altijd heeft “bewonderd en aanbeden” – en hun wederzijdse loyaliteit aan Andrew tijdens de ophef rondom seksschandaal, bracht hen alleen maar dichter bij elkaar. “Tijdens de laatste drie jaar van de koningin heeft haar arme zoon zo’n tumultueuze tijd doorgemaakt,” zei Sarah over Andrew. De prins is door het schandaal zijn koninklijke titels kwijtgeraakt en moest een schikking van miljoenen dollars betalen. “En ik denk dat hare majesteit erg opgelucht was dat ik haar met hem kon helpen, zodat we nog hechter werden”, zei Sarah. “Ze wist … Ik zal er altijd voor hem zijn. Altijd. Omdat ik van haar hou,” vertelde ze de Britse krant.

Bron: The Telegraph, NY Post | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws