Waarom de skivakantie van Sophie van Wessex extra sentimenteel voor haar is

Royals en wintersport zijn al jaren vaste prik.

Sophie van Wessex, prins Edward en dochter Lady Louise genieten op dit moment van een heerlijke wintersportvakantie. Voor de gravin is het niet alleen maar genieten van de Zwitserse glam, maar heeft de vakantie ook enige sentimentele waarde…

Skivakantie

De graaf en gravin van Wessex vertoeven op dit moment heerlijk in Zwitserland samen met dochter Lady Louise. Zoon James moest helaas thuisblijven, want de burggraaf is druk aan het studeren voor de aankomende toetsperiode op zijn school in Berkshire. Goed, geen vakantie dus voor James, maar ook zonder hem vermaken Sophie & co zich prima.

De gravin van Wessex is dol op skiën en skivakanties hebben een speciaal plekje gekregen in het hart van Sophie. Veel leden van het koningshuis houden van skiën, maar voor de gravin is het nog nét even iets specialer om op wintersport te gaan. Voor haar huwelijk met prins Edward heeft Sophie namelijk een seizoen als skivertegenwoordiger in het Zwitserse skioord Crans-Montana gewerkt. Dit gebied ligt dichtbij waar het gezin nu op vakantie is. Als skivertegenwoordiger moest Sophie er destijds voor zorgen dat de reizen voor de vakantiegangers vlot verliepen. Zo zorgde ze ervoor dat het contact met de hotels, chalets, skischolen en skiverhuur goed geregeld was.

Verbier

Overigens is Sophie niet de enige royal die in een skioord heeft gewerkt. Sarah Ferguson werkte namelijk in haar jongere jaren als kamermeisje in het chique Zwitserse Verbier, waarbij ze waarschijnlijk verantwoordelijk was voor de algemene huishouding, het opruimen en schoonmaken van chalets.

Sarah Ferguson en prins Andrew zijn regelmatig nog teruggegaan naar Verbier voor een vakantie. Zo vonden we een kiekje uit de oude doos:

Prins Andrew en Sarah Ferguson en hun kids in Verbier. (Beeld: NL Beeld)

Skiën is dus een populaire sport binnen de koninklijke familie, al is er ook weleens iets misgegaan tijdens zo’n tripje. Zowel Sophie als Lady Louise hebben in het verleden wel een ski-blessures opgelopen. Sophie viel voor het eerst in 2000 en keerde met krukken en al huiswaarts. Vier jaar later ging het opnieuw mis en verrekte de gravin een spier. Aii…

Bron: Hello magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws