Paleis past titels Lilibet en Archie toch aan naar prins en prinses

Ondanks het overlijden van Queen Elizabeth, hadden Archie en Lilibet nog steeds dezelfde titels.

Het overlijden van Queen Elizabeth heeft ervoor gezorgd dat meerdere leden van de Royal Family een nieuwe titel hebben gekregen, waaronder kleine Lilibet en Archie. Toch bleven hun namen onveranderd op de website van het koninklijk paleis. Maar daar lijkt nu eindelijk verandering in te komen.

Doop

Gisteren werd bekend dat Harry en Meghan dochtertje Lilibet afgelopen vrijdag hebben laten dopen tijdens een intieme ceremonie bij hen thuis in Californië. “Ik kan bevestigen dat prinses Lilibet Diana op vrijdag 3 maart is gedoopt door de aartsbisschop van Los Angeles, ds. John Taylor”, bevestigde een woordvoer aan PEOPLE. Tijdens de doop zou Harry voor het eerst naar zijn kinderen hebben gerefereerd als prins en prinses, ofwel: de nieuwe titels die ze na het overlijden van Elizabeth kregen.

Meghan en Harry worden aangeduid met ‘hertog en hertogin van Sussex’, maar de situatie omtrent hun kinderen bleef lange tijd onduidelijk. Op de website van de Royal Family stonden de kleine spruiten tot op heden genoemd als ‘Master Archie Mountbatten-Windsor’ en ‘Miss Lilibet Mountbatten-Windsor’, maar dit is inmiddels aangepast.

Nieuwe titels

Nu hun opa koning is, is het duidelijk dat Archie en Lilibet tot prins en prinses worden benoemd. De aanduidingen His en Her Royal Highness hoeven we echter niet te verwachten, aangezien hun ouders niet langer working royals zijn. “De titels van de kinderen zijn een geboorterecht sinds hun grootvader monarch werd,” vertelde een woordvoerder van de hertog en hertogin van Sussex aan PEOPLE. “Deze zaak is al enige tijd geregeld in overeenstemming met Buckingham Palace.”

Een snelle blik op de website informeert ons dat de titels inderdaad al gewijzigd zijn: in het rijtje troonopvolgers staan Archie en Lilibet op plek zes en zeven als ‘Prince Archie of Sussex’ en ‘Princess Lilibet of Sussex’ genoemd. Zou dit een goed voorteken zijn voor de aanwezigheid van de Sussexes bij de kroning? Wie weet!

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws