Uit de oude doos: zó zagen Jim en Jamai er vroeger uit

Wie kan zich de állereerste Idols-finale nog herinneren?

Tegenwoordig zijn ze beiden bevlogen musicalsterren en stralen ze je tegemoet vanaf zowel podium als tv. Maar hoe begon het verhaal ook alweer voor Jamai Loman en Jim Bakkum? In 2003 stonden zij als twee tienerjongens in de finale van Idols. En dat wás toch een gekkenhuis…

Idols

Het was één van de eerste in een lange reeks populaire talentenjachten: Idols seizoen 1. Van november 2002 tot en met maart 2003 is het elke zaterdag vaste prik in veel Nederlandse huishoudens: met een snack en een drankje erbij wordt de tv afgestemd op RTL 4.

De eerste paar weken genieten we volop van de voorrondes: op de stip staan, en een coupletje en een refreintje ten gehore brengen tegenover de vierkoppige jury. Zo nu en dan zitten wij thuis voor de tv met open monden te luisteren naar de zangtalenten die ons landje rijk blijkt te zijn, maar laten we eerlijk wezen: we smullen nét zo hard van de minder vocaal kundige kandidaten, die vakkundig door de jury op hun plek worden gezet.

Toptalenten

Na de audities, theaterronde, én de workshops was het dan eindelijk zover: in de liveshows mochten de tien overgebleven toptalenten zich van hun beste kant laten zien. Inmiddels weten we allemaal hoe dat avontuur is afgelopen: tijdens een zinderende finale op zaterdag 8 maart, die door ruim vijf miljoen mensen werd bekeken, namen Jim Bakkum en Jamai Loman het tegen elkaar op. Uiteindelijk ging de zestienjarige Jamai Loman er met zijn nummer Step Right Up met de winst vandoor. Jim Bakkum, die toen pas vijftien was, moest het met zijn nummer Tell Her met een tweede plek doen.

Door de jaren heen

En als twee tienerjochies in zo’n bizar mediacircus terechtkomen? Dan creëert dat natuurlijk een band. Die is altijd blijven bestaan, en we zien de twee nog af en toe naast elkaar bij evenementen binnen de musicalwereld. Hier zien we ze in 2016 terug bij de premiere van Simone!, met niemand minder dan oud-jurylid Eric van Tijn aan hun zijde.

jim jamai
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Maar dat prille begin van hun indrukwekkende carrières, hoe zag dat er ook alweer uit? Onlangs blikten de twee terug op het twintigjarig jubileum van hun Idols-avontuur, mét natuurlijk een hoop foto’s en video’s uit de oude doos.

Weer even terug naar toen? Klik dan naar de volgende pagina!

Laatste nieuws