De weekendtips van Beau Monde

Tips op het gebied van mode, culi, interieur, binnenblijven en uitgaan. Kortom, álles wat jouw leven die glamour touch geeft.

Elke zaterdag deelt Beau Monde de leukste weekendtips op het gebied van uitgaan, culinaire hoogstandjes, evenementen, cultuur, wellness en glamour.

Bezoek Fabrique des Lumières

Vanaf 10 maart wordt de Fabrique des Lumières verlicht door de werken van kunstenaar Salvador Dalí en architect Antoni Gaudí. In de expositie The Endless Enigma komen de surrealistische werken van Dalí tot leven op het ritme van de muziek van Pink Floyd. In het tweede deel van de tentoonstelling Architect of the Imaginary zie je levensgrote beelden van het werk van Gaudí. 

Wanneer:
Vanaf 10 maart

Waar:
Pazzanistraat 37, Amsterdam

Heerlijk lunchen bij ParkZuid

Op naar het Amsterdamse Vondelpark, want daar heeft een fijne hotspot de deuren geopend. In het voormalig FilmMuseum vind je nu ParkZuid, een plek waar je heerlijk kan ontbijten, lunchen, borrelen of dineren. Ja, als je hier gaat zitten hoef en wil je voorlopig niet meer weg. En schijnt het zonnetje? Dan geniet je van al het lekkers dat ParkZuid te bieden heeft op het terras. Win-win!

Waar:
Vondelpark 3, Amsterdam

Wanneer:
Zondag – donderdag: 10.00 – 18.00 uur (keuken sluit om 17.00 uur)
Vrijdag – zaterdag: 10.00 – 19.00 uur (keuken sluit om 18.00 uur)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Parkzuid (@parkzuid)

Treat yourself met Comme Ça

We zijn niet vies van een beetje verwennerij, en een selfcare-momentje is dan ook vaste prik voor de Beau Monde-redactie. Vandaag vind je in Amsterdam nog de Comme Ça pop-up store. Hier vind je een hoop wellness voor je huid, die bovendien op eigen bodem is ontwikkeld! Oprichtster Charlotte Seijelin had genoeg van de allergische reacties die ze kreeg van reguliere huidverzorgingsproducten. Ze besloot daarom haar eigen producten te ontwikkelen van alleen natuurlijke en plantaardige ingrediënten die de huid voeden en beschermen.

Waar:

Albert Cuypmarkt, Gerard Doustraat 76, Amsterdam

Wanneer:

Zaterdag 11 maart, 10.00 – 18.00 uur

Opbloeien met Gucci

In hun heerlijke ‘droomtuin’ vind je bij Gucci een breed scala aan bloemige geuren. Hier hebben ze onlangs weer een nieuw parfum aan toegevoegd: Gucci Bloom Eau de Parfum Intense. Met deze sensuele geur draag je de hele dag een zweem van een witte bloemenmelange bij je. Met een topnoot van oranjebloesem, de aroma’s van Sambac jasmijn en tuberoos en de zogenaamde lady of the night en een basis van patchoeli-essence en een kristalmos-akkoord, omring je jezelf met een zwoel bouquet. We love!

gucci bloom

Cocktail time op droombestemming

Okee, strikt genomen is het geen weekendtip, maar dit weekend een klein voorschotje nemen op Wereld Espresso Martini Dag? Daar zijn we natuurlijk wel voor in. De klassieke ‘esma’ is sinds het ontstaan in de jaren 80 niet meer weg te denken tijdens een avondje uit. Daarom is er een speciale dag in het leven geroepen om deze heerlijke cocktail te vieren: Wereld Espresso Martini Dag, die jaarlijks op 15 maart wordt gehouden. Booking.com heeft een lijstje prachtlocaties op een rij gezet om deze dag te vieren – zoals bijvoorbeeld het heerlijke Miami. De liefde voor de espresso martini is daar goed ingeburgerd met een speciaal jaarlijks festival dat gedurende een week in mei plaatsvindt. Boek bijvoorbeeld een onderkomen in de stylish appartementen van Nomada Destination Residences – Quadro. Wij zwijmelen nog even weg bij de dromerige kiekjes!

Beeld: Booking.com

Kijktips

Heb je juist zin in een avondje flaneren op de bank – al dan niet met zo’n heerlijke esma in je hand? Vermaak je dan met een paar nieuwe titels op streamingdiensten. Zo staat de satirische horrorfilm Bodies Bodies Bodies van niemand minder dan Halina Reijn sinds kort op Netflix, en staat ook seizoen zes van Outlander nu op deze streamingdienst. Liefhebbers van Married At First Sight USA kunnen hun hart ophalen, want seizoen 16 staat nu op Videoland. Veel kijkplezier!

Beeld: iStock

Laatste nieuws