Britse royals rukken uit voor Commonwealth Day

Als je hoed maar goed zit!

Vandaag stond met een grote cirkel omringd in de agenda’s van de Windsors: het is namelijk tijd voor Commonwealth Day! Een feestdag die draait om de voormalige koloniën van de Britten kan natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan.

Commonwealth

Het klinkt bizar, maar in het Britse Gemenebest van Naties, kortweg ook wel de ‘Commonwealth’ genoemd, wonen zo’n twee miljard mensen. Een fors aantal, waar de Windsors dan ook graag tijd voor vrij maken. Dat is overigens hard nodig ook – tijdens de Caribische tour van Wills en Kate vorig jaar werd maar weer pijnlijk duidelijk dat sommige voormalige koloniën echt niet meer op een Engels koningshuis zitten te wachten.

Afijn, vandaag is het dus Commonwealth Day, waarop de Britse royals massaal komen opdagen om hun waardering voor de landen in het Gemenebest te tonen. En dat gaat gepaard met een hoop bombarie. Tja, we hadden het ook niet anders verwacht van de Windsors.

Commonwealth fashion

Voor de gelegenheid trokken de royals natuurlijk hun goeie goed uit de kast. Gezien het thema, dat helemaal gericht is op sustainability, hadden we verwacht dat de royal ladies massaal outfits zouden recyclen, maar dat viel tegen. Ach, van een nieuw outfitje zijn we (bijna) altijd fan.

Voor de gelegenheid verscheen Kate Middleton in een Erdem-pakje met een parmantige peplum. Deze combineerde de hoogheid met een donkerblauwe hoed (die maar nét op heur hoofd bleef zitten in de frisse bries) en een stel net zo blauwe pumps. De compinatie van de peplum en de print maken van deze outfit een wat drukke bedoening, en we weten dat Kates kledingkast meer elegante stukken bevat. Jammer, maar goed: ook een prinses heeft nu en dan een off-day, niet waar?

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Ook Camilla ging gekleed in blauw. De Queen Consort combineerde een hardblauwe mantel met zwarte leren handschoentjes. Warm én stijlvol. Sophie, de kersverse hertogin van Edinburgh, verscheen daarnaast volledig in’t wit, met een contrasterende strik in gitzwart op haar hoedje. Zou zij de memo over blauwe outfits gemist hebben? Haar nieuwe mantel van (volgens de stijlexperts van UFO No more) Proenza Schouler staat de Duchess in elk geval prachtig. Ook Anne koos voor een ander kleurtje, en verscheen in haar vertrouwde rijlaarzen met een groene outfit. Ruiter chic is de Princess Royal op het lijf geschreven, zo blijkt maar weer.

Echt glam kunnen we de outfits van vandaag niet noemen, maar goed. De viering is, zeker met het oog op de aankomende kroning van Charles, weer een nieuwe mijlpaal in zijn eerste maanden als koning. Nu moet Charles alleen nog zorgen dat hij z’n Commonwealth ook bij elkaar weet te houden…

Bron: UFO No More, Instagram @royalfashionpolice, Thecommonwealth.org | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws