Deze knappe én succesvolle dame is de zus van Bas Smit

Ze werd uitgeroepen tot de meest veelbelovende onderneemster van het jaar.

Bas Smit is al jaren niet meer ‘de man van’ Nicolette van Dam. Zo is hij niet alleen ondernemer in hart en nieren, maar ook een heuse mediapersoonlijkheid. Met zijn grote bereik op Instagram volgen we hem op de voet. Maar wist je dat Bas ook een hele knappe én succesvolle zus heeft? We stellen haar aan je voor.

Bas smit

Samen met zijn partner, Nicolette van Dam, zit Bas Smit allesbehalve stil. Zo bezit hij met zijn vrouw rond de twintig bedrijven, hebben ze samen twee boeken uitgebracht én heeft hij een eigen wijn gelanceerd. Zo werd hij opeens ondernemer, danser, schrijver en wijnboer ineen. Belangrijk onderdeel van het zakelijke succes van Bas is zijn bereik op social media. De term influencer kunnen we dus nog toevoegen aan reeds genoemd lijstje. En dan hebben we het nog niet eens gehad over zijn drukke gezinsleven. Hij is namelijk vader van leuke meiden Lola-Lily en Kiki-Kate. We zien dan ook regelmatig avonturen van het vrolijke gezin voorbij komen op Instagram.

Boekenschrijver

Toen het door de coronacrisis lange tijd niet mogelijk was om naar het buitenland af te reizen, besloten Bas Smit en Nicolette van Dam ons eigen kikkerlandje te (her)ontdekken. Maandenlang konden we hun avonturen via Instagram volgen, maar hebben vervolgens alle leukste plekjes ook gebundeld in een heus vakantieboek: Nederland heeft Alles. En die stond zelfs op nummer één in de hitlijsten!

Bas en zijn vrouw zijn naast Nederland ook trots op onze hoofdstad. En hoe zorg je dan dat iedereen nét zo verliefd wordt op Amsterdam als jijzelf? Dan deel je natuurlijk je favoriete verborgen hotspots. En dat is precies hoe hun tweede boek, Amsterdam Heeft Alles, tot stand kwam. En met alles, bedoelen dan ze dan ook echt álles. Van restaurantjes tot heerlijke parken en van de beste shop-spots tot culturele hoogstandjes. Bas zou Bas niet zijn als hij direct na dit succes zijn Instagram-bio niet aanpaste naar ‘Schrijver’. “Ja, zo wil ik nu ook door het leven gaan”, grapte hij destijds. Ha!

Mariëlle Smit

Bas is niet de enige in zijn familie die het gemaakt heeft. Zo heeft hij een zus die ook twee bedrijven groot bracht en een aantal mooie prijzen op haar naam heeft staan. Mariëlle Smit begon als ondernemer in de hospitality. Ze startte op 21-jarige leeftijd een bedrijf dat personeel inzette bij evenementen en winkels. Met succes! Begin 2020 had ze zestien man in dienst en vijfhonderd mensen die ze kon inzetten. Nadat ze dit bedrijf uiteindelijk verkocht, startte ze haar tweede bedrijf: dat van vriesverse babyvoeding. Dit idee spookte, na een paar jaar moeder te zijn, al een tijdje door haar hoofd. Binnen twee jaar van idee naar een plekje in het vriesvak van de grote supermarkten: het lukte Mariëlle met haar bedrijf Mama Deli wederom.

Bas en Mariëlle Smit
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Fabulous Mama

Afgelopen jaar sleepten broer en zus samen een mooie prijs voor Fabulous Mama in de wacht. Mariëlle in de categorie Business Mama en Bas won de Papa of the Year award. In onderstaand kiekje zie je het olijke duo trots de prestatie showen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bas Smit (@bassmit)

Zakenvrouw van het Jaar

In dit zelfde jaar heeft de trotse oprichtster van Mama Deli ook de Bold Future Award overhandigd gekregen bij de verkiezing Zakenvrouw van het Jaar. Ze was hiermee officieel de meest veelbelovende onderneemster van het jaar. De jury prijst haar vooral voor haar ‘moed, positiviteit en kracht’.

Bron: Instagram @mariellesmit, Instagram @bassmit, Grazia | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws