Spaanse prinses Sofía zet binnenkort deze grote stap

En dat wordt prinseswaardig gevierd!

Een grote stap voor een van de prinsesjes uit Spanje. Infanta Sofía zal namelijk binnenkort haar communie ondergaan. En ja, dat is een hele happening voor de Spaanse royals! 

Communie

Infanta Sofía mag op 29 april zestien kaarsjes uitblazen. Volgens het Telemadrid-programma Cámara Real zal prinses Sofía op 25 mei in het bijzijn van haar klasgenoten haar zogenaamde vormsel ondergaan in de Rooms-katholieke kerk. De leerlingen van de Santa María de los Rosales School zullen het Heilig Sacrament ontvangen in de parochie van Asunción de Nuestra Señora de Aravaca in de buurt van de school.

Al deze – tikkeltje fancy – benamingen zeggen je hoogstwaarschijnlijk niets, maar het is dezelfde locatie als haar eerste communie in 2017 en die van haar zus prinses Leonor in 2021. Sofía is tweede in lijn achter haar oudere zus en dus the spare; het tweede kind dat later níet op de troon zal zitten. Want hoewel de zusjes vaak zij aan zij verschijnen, is het troonopvolgster Leonor die alle lintjes doorknipt, speeches geeft en handjes schudt.

Grote stap voor prinses Sofía

Als onderdeel van het proces kiest prinses Sofía een peetouder. Haar zus koos eerder hun vader, koning Felipe, als haar peetvader. Er is nog niet bekend gemaakt wie van het Koninklijk Huis de dienst zal bijwonen. Wel is het vormsel perfect getimed zodat prinses Leonor aanwezig kan zijn. Haar schooljaar aan het UWC Atlantic College in Wales, waar ze samen op zit met onze eigen prinses Alexia, eindigt namelijk op 21 mei. Infanta Sofía zal haar zus in het najaar achterna gaan naar Wales. Gezellige boel daar!

Bron: Royalcentral | Beeld: NL Beeld / Brunopress

 

 

Laatste nieuws