Zorgen om Britse royals na verschijning in Westminster Abbey

'Zou er achter de schermen iets spelen?'

Deze week kwamen een hoop Windsors opdagen in Westminster Abbey voor Commonwealth Day. Maar de aanwezigheid van een set bijzondere gasten bij de dienst zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen en zorgen over de Britse royals.

Grote dienst

Ter gelegenheid van Commonwealth Day was er deze maandag een grote dienst in Westminster Abbey, met afgevaardigden van over de hele wereld. Het Britse Gemenebest is immers nog altijd belangrijk voor de Windsors.

Charles en Camilla waren natuurlijk van de partij – als koning is Charles immers ook het hoofd van het Gemenebest van Naties. Hij droeg daarom voor het eerst als opvolger van wijlen Queen Elizabeth een speech voor over het belang van de Commonwealth. Onder de aanwezigen waren naast de internationale representatives ook een lading royals. Kate en William waren uiteraard aanwezig, Edward en Sophie kwamen met hun kersverse Edinburgh-titels opdagen, en prinses Anne verscheen natuurlijk met Timothy Laurence aan haar zijde.

Bijzonder bezoek

Maar wat opviel was dat de processie van de Royals niet compleet was. Op beelden is te zien hoe aan het eind van de stoet namelijk ook twee onbekende heren in pak aansluiten bij de royals, die schijnbaar bij de beveiliging horen. Op zich niet gek natuurlijk, dat royals zich omringen met een uitgebreid security-team. Maar het is voor het eerst dat er beveiligers aansloten bij een koninklijke processie – hieronder te zien vanaf 14:24.

De extra beveilingsmaatregel roept vragen op bij royalty watchers. Zou er sprake zijn van acute dreiging rond de Windsors? Over de afgelopen weken heeft koning Charles al meermaals eieren naar zijn hoofd gekregen, en ook in de buurt van de Abbey was een groep mensen aanwezig die hun onvrede over de koning te kennen gaven.

commonwealth day protest
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Hello! Magazine meldt dat het aansluiten van de beveiligers ook enige zorgen oproept bij fans van de Britse royal family. “Is er achter de schermen iets gaande? Wat zou voor deze verandering gezorgd hebben?”, vraagt iemand zich af.

Geen details

Natuurlijk is het devies van de Windsors de welbekende ‘never complain, never explain‘. Ook in dit geval geldt dat het hof niets loslaat over de wijziging. Nogal wiedes: mochten er inderdaad louche figuren op de loer liggen, dan wil je niet dat zij details over de beveiliging van de royals in handen krijgen.

Wie weet waar we de beveiligers de komende tijd nog meer gaan zien. Nu nog hopen dat het bij de Britten niet zo zwaar mis is als bij onze eigen Amalia…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws