Sarah Ferguson deelt ontroerende post over ‘magnifieke dochters’

Ze zet hen en de andere vrouwen die een speciale invloed op haar leven hebben gehad flink in de spotlights.

Sarah Ferguson deelde dinsdag twee schattige baby-kiekjes van prinses Beatrice en prinses Eugenie. Ze brengt in een ontroerende Instagram-post een eerbetoon aan haar ‘magnifieke dochters’. En niet alleen zij werden in het zonnetje gezet, ook een aantal andere vrouwen die een speciale invloed op haar leven hebben gehad kwamen aan de beurt.

Zoetsappige kiekjes

Op de eerste foto is te zien hoe Sarah baby Eugenie wiegt tijdens haar koninklijke doop in de St Mary Magdalene Church in Sandringham in 1990. Saillant detail: naar verluidt zou haar dochter tijdens de dienst – ondanks haar extravagante traditionele koninklijke doopjurk – flink hebben gehuild. Op de tweede foto zien we de hertogin die de tweejarige Beatrice vasthoudt terwijl ze van het koninklijke jacht Britannia in Schotland stappen. Het moeder-dochterduo draagt pastelkleurige vestjes met daaronder een jurk met bloemen dessin, en in Beatrice haar haar twee schattige strikjes.

Onder de foto’s die door de hertogin worden gedeeld, bevinden zich ook beelden van haar met haar overleden heldinnen: prinses Diana en Lisa Marie Presley, evenals een afbeelding van haar overleden schoonmoeder, koningin Elizabeth.

Eerbetoon

Ze schrijft onder haar speciale selectie aan foto’s: ”Om #womenshistorymonth dit jaar te vieren, wil ik een paar vrouwen bedanken en in herinnering brengen die ik diep bewonder en die allemaal een speciale invloed op mijn leven hebben gehad; mijn moeder, mijn lieve stiefmoeder, Hare Majesteit de Koningin Elizabeth – die een moeder voor mij was–, mijn zussen Jane, Alice, Eliza, Diana en Lisa Marie Presley – die familie voor mij zijn –, en natuurlijk mijn magnifieke dochters Beatrice en Eugenie. De vrouwen die zoveel vreugde in mijn leven hebben gebracht, zijn gewoonweg fantastisch… Ik voel me ongelooflijk gezegend dat ik mentorschap, vriendschap, zusterschap en moederschap met deze vrouwen heb gedeeld.”

Trotse oma

De hertogin van York werd twee jaar geleden ook voor het eerst oma, toen prinses Eugenie een zoontje genaamd August kreeg. Een aantal maanden later kwam haar tweede kleinkind ter wereld: Sienna, het eerste dochtertje van prinses Beatrice. Begin dit jaar kregen we het blijde nieuws te horen dat haar jongste dochter opnieuw in verwachting is. Het geluk kan niet op op voor Sarah Ferguson, de vrouw die al jaren téchnisch gezien niet meer samen is met de jongste zoon van Queen Elizabeth, maar niet meer weg te denken uit de royal kringen is!

Bron: Instagram @sarahferguson15, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws