Cheltenham Festival: Dít droegen prinses Anne en dochter Zara

Zo gingen de royals om met de dresscode 'nonchalant'.

Gisteren vond de eerste dag van het Cheltenham Festival plaats, een evenement waar menig paardenliefhebber op af komt, zo ook de Britse royals. Hoewel de dresscode altijd voor prachtige foto’s zorgt, ging het er dit jaar een stuk nonchalanter aan toe. En dat ervaarden wij niet per se als negatief!

Dresscode

Hoewel de royals zich normaal gesproken tijdens het Cheltenham Festival van hun beste kant laten zien, moest het er dit jaar een stukje ingetogener aan toe gaan. The Jockey Club kondigde eerder aan dat alle strikte en formele kledingvoorschriften geschrapt zouden worden. Zara Tindall liet eerder al weten deze beslissing helemaal te steunen, maar we zijn natuurlijk erg benieuwd waar zij én haar moeder tijdens de prestigieuze paardenraces uiteindelijk in zijn komen opdraven, ehh…dagen!

Outfits

Prinses Anne verscheen in een getailleerde mantel met opvallende marineknopen. Een ‘stuk’ dat – als je het ons vraagt – de prinses op vele manieren flatteert en ons haast de rest van de outfit doet vergeten. Vooruit: de stoere boots met bijpassende handschoenen maken de look écht af.

Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Zara schitterde in een bordeauxrode wollen mantel met dito kleur Pillbox van een van haar favoriete merken Juliette Botterill Millinery. Hoewel deze statement pieces in wijnrode tinten er uitsprongen, bleef ook de rest van haar outfit niet onopgemerkt. Ze koos voor een zijden blouse met ruches en bijpassende pantalon met smalle pijpen, afgetopt met pumps met subtiele blokhak in de kleur marineblauw.

Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Eerbetoon

Fans zijn misschien gewend om de uitgebreide koninklijke familie te zien op grote evenementen of openbare gelegenheden, maar de royals blijven ook genieten van zoete familiemomentjes op kleinere schaal. Toen prinses Anne en dochter Zara gister op het evenement verschenen, zagen velen dit als het voortzetten van een traditie van hun overleden moeder en oma. Ze arriveerden voorheen immers altijd samen met de Queen!

Bron: Womanandhome, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: NL Beeld/ Brunopress

Laatste nieuws