Openhartige prins William: ‘Ik denk dat Diana teleurgesteld zou zijn’

'We zijn nog geen stap verder', aldus de kroonprins.

Lees ook

Never complain, never explain, dat is de lijfspreuk van de Britse royals. Dat prins William nu laat weten dat hij vermoedt dat wijlen Lady Di niet bepaald blij zou zijn met de stand van zaken in Engeland is dan ook ongekend openhartig…


Benefiet

Morgenavond staat er voor de Britten weer een bijzonder programma op de planning: Comic Relief, een benefietactie waaraan hordes lokale celebs en beroemdheden deelnemen. Ook prins William maakt deze vrijdag een verschijning tijdens de uitzending – helemaal noblesse oblige, uiteraard. Maar zijn link met het goede doel gaat dieper dan puur een sterk staaltje koninklijk plichtsgevoel.

Diana’s invloed

Al van jongs af aan is Wills namelijk met dank aan zijn moeder betrokken geweest bij organisaties die dakloosheid de wereld uit willen helpen. Zo stelt hij in een preview voor Comic Relief: “Mijn moeder introduceerde me aan het dakloosheidsprobleem toen ik nog vrij jong was, en ik ben blij dat ze dat gedaan heeft”, aldus de kroonprins.

En dat de kwestie hem na aan het hart ligt, blijkt wel uit de uitspraken van William. Normaliter houden de royals de lippen stijf op elkaar, maar de Prince of Wales doet toch een boekje open. Zo stelt hij: “Ik denk dat ze teleurgesteld zou zijn dat we nog geen stap verder zijn in het tegengaan en voorkomen van dakloosheid dan toen zij zich ermee bezig hield”, aldus de royal.

Big Issue

Al eerder zette Willy zich hoogstpersoonlijk in voor deze kwestie. Vorige zomer verscheen de prins namelijk plots met een rood hesje op straat als verkoper van The Big Issue, de plaatselijke daklozenkrant. Hoewel de prins redelijk incognito probeerde te zijn met z’n rode outfit en petje, werd hij toch met enige regelmaat herkend. Gelukkig was de toenmalig Duke of Cambridge niet te beroerd om even met de scherpe royalty-spotters op de kiek te gaan. Wij durven wel te zeggen dat Diana daar wél trots op zou zijn.

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld / BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook