Schone schijn: kiftende koninklijke schoonzussen

Flamboyante nieuwkomers binnen de paleismuren: als dat maar goed gaat.

Het zou getuigen van voornaam gedrag en sisterhood als de schoonzusjes binnen een koninklijke familie elkaar hartelijk tiara’s zouden gunnen. De werkelijkheid is echter weerbarstiger, met dank aan aandachtsdrang, gezonde ego’s en de onvermijdelijke hiërarchie.

Beste Bijrol

Sofia Hellqvist was niet de gedroomde schoonzus van Victoria en Madeleine van Zweden. Die gedroegen zich al levenslang kreukloos, en om dan de show gestolen te zien worden door een voorheen schaars gekleed realitypopje met tattoos en ravenzwart geverfd haar, was tegen het zere been. Madeleine had er destijds minder last van: die was nog maar net getrouwd, en woonde in New York.

Victoria daarentegen had zo’n beetje dagelijks met de flamboyante nieuwkomer te maken. Het zorgde voor de nodige wrijving en een pittig gesprek tussen Sofia en
haar schoonmoeder Silvia over hoe het heurt. Sofia accepteerde dat ze het met Beste Bijrol zou moeten doen en heeft sindsdien een foutloos prinsessenparcours gelopen.

De dames van Monaco

Een van de treurigste uitspraken van prinses Charlene van Monaco is dat ze in haar beginjaren helemaal geen vrienden had in haar nieuwe leven. Met name schoonzus Caroline, na de dood van prinses Grace zelf jarenlang First Lady, zag haar niet zitten, ventileerde dat tegen societyvrienden en verkleinde zo de kansen van Char om haar plek te vinden. Andere schoonzus Stéphanie was juist wel aardig voor de nieuwkomer, wat weer voor wrevel tussen de zussen zorgde.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Sinds Charlene langdurig uitgeschakeld was door gezondheidsproblemen, is Caroline bijgedraaid en zijn ze zelfs al samen op een gala gespot. Iets met voortschrijdend inzicht?

Cambridge versus Sussex

Tussen Meghan en Catherine boterde het vanaf het begin niet: totaal verschillende persoonlijk- heden en ook nog eens een culturele clash. Nee, een klik was er bepaald niet.

kate meghan
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Bruidsmeisjes-gate werd hun ondergang. Meghan zat in de bridezilla-fase voor haar aanstaande huwelijk, Kate was zo hormonaal als een pasbevallen moeder maar kan zijn. Er vielen woorden en tranen en het was jaren onduidelijk wie nu wie aan het huilen had gemaakt. Sinds Harry uitbundig de vuile was buiten heeft gehangen in zijn boek Spare, ligt het niet voor de hand dat de schoonzusjes nog ooit gezellig naast elkaar in de Royal Box op Wimbledon zullen zitten. Sterker nog, het zou al een wonder wezen als ze in mei samen bij de kroning van schoonpapa Charles III aanwezig zijn, zonder dodelijke blikken over en weer.

Dit artikel is een fragment uit de nieuwste Beau Monde. Meer lezen over heisa met de koninklijke schoonfamilie? Ren dan nu naar de winkel! In deze editie vind je bovendien een uitgebreid interview met Sylvia Geersen, voelen we Willie Wartaal aan de tand over zijn jeugd, en deelt Jennifer Hoffman haar blijmakers.

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws