Aan déze 5 punten merk je dat je een goede schoonheidsspecialist hebt

Zo kies je het beste voor je huid!

Een selfcare-moment thuis met een maskertje? Daar maken we graag tijd voor. Maar als je je huid écht in de watten wilt leggen, dan ga je langs bij een schoonheidsspecialist. Maar waar te beginnen? Hoe weet je zeker dat degene aan wie jij je visage toevertrouwt ook echt verstand van zaken heeft? Wij zetten de beste tips op een rijtje.

1. Papiertje

Omdat de term ‘schoonheidsspecialist’ een zogenaamd vrij beroep is, mag in principe iedereen zichzelf zo noemen. Maar dat betekent dan niet direct dat ze ook verstand van zaken hebben! Een betrouwbare schoonheidsspecialist zorgt dan ook altijd dat zij een relevante training of opleiding hebben gevolgd.

2. Luisterend oor

Natuurlijk is het heerlijk om bij zo’n pampering-momentje even je wel en wee kwijt te kunnen bij degene die je onder handen neemt. Maar dat is net niet wat we hier bedoelen. Als iemand met je huid aan de slag gaat, dan wil je namelijk allereerst dat je diegene kunt vertrouwen. En dat betekent dat je schoonheidsspecialist goed moet luisteren naar wat jouw wensen en jouw zorgen zijn. Uiteindelijk gaat het erom dat jíj blij bent met het resultaat, niet je behandelaar.

3. Professioneel en positief

Kijk, we hebben allemaal wel eens een outbreak van puistjes gehad na een stressvolle week. Leuk is het niet, en charmant des te minder. Daarom wil je dat iemand die met jouw huid aan de slag gaat hier professioneel mee omgaat. Je ergert je er zelf waarschijnlijk al genoeg aan – je hoeft niet ook nog van een ander te horen hoe slecht dat probleemgebied eruitziet.

4. Kostbare tijd

Het zou zo simpel moeten zijn, maar het gaat regelmatig mis: een afspraak om 16.00 uur is een afspraak om 16.00 uur. Natuurlijk moet een paar minuten uitloop kunnen, maar als je steevast een half uur op je vaste beautician moet wachten? Dan is het tijd om een andere expert te zoeken.

5. Nooit uitgeleerd

En ten slotte geldt: een goede schoonheidsspecialist is nooit klaar met leren. Techniek en wetenschap staan niet stil, en behandelingen die tien jaar geleden hartstikke populair waren, zijn inmiddels misschien wel achterhaald. Kennis is key!

Bron: Aveda PDX, Wellness Academie, Ring My Stylist | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

 

Laatste nieuws