Nationale Pannenkoekdag: dit is Máxima’s favoriete recept

En zo maak je het zelf!

Ook de royals houden van een smakelijke snack op hun tijd. Zo zou Máxima dol zijn op de heerlijk zoete panqueque y dulce de leche uit haar thuisland. Aangezien het vandaag Nationale Pannenkoekdag is, leek ons dit hét perfecte moment om dit simpele zoete recept nog eens te delen.

Máxima’s favoriete tussendoortjes

Voordat we het recept met jullie delen, zijn we benieuwd van welke snacks onze koningin nog meer houdt. Het Argentijnse dessert is een van de gerechtjes die Máxima graag tussendoor eet, maar ook de oer-Hollandse kroket en bitterbal heeft ze hoog in het vaandel staan. Verder schijnt ze graag een bakje ijs naar binnen te lepelen.

Haar maaltijden houdt Máxima vaak gezond met veel groenten en vis, maar af en toe slaat de lekkere trek ook bij de hoogheid toe. En dan? Dan kiest Máxima voor deze Argentijnse zoetigheid.

Ingrediënten

Voor de dulce de leche:

  • Blikje gecondenseerde melk (Friesche Vlag)

Voor de panqueques:

  • 125 gram bloem
  • 3 eieren, licht opgeklopt
  • 160 milliliter volle melk
  • 160 milliliter water
  • 1/4 theelepel zout
  • 3 eetlepels boter, gesmolten + extra om in te vetten
  • Poedersuiker, ter garnering (optioneel)

Zo maak je de panqueque y dulce de leche:

  1. Maak eerst de dulce de leche, de melkcrème. Verwijder hiervoor het etiket van het blikje gecondenseerde melk. Zet het blik in een pan met ruim water en zorg ervoor dat hij volledig onder water staat.
  2. Breng het water aan de kook en laat het blikje 3 uur lang koken. Houd dit proces goed in de gaten: het blikje moet voortdurend onder water blijven staan, dus voeg extra water toe indien nodig.
  3. Laat het blikje volledig afkoelen – de dulce de leche is klaar.
  4. Maak de pannenkoeken. Meng de bloem, melk, water, eieren en een snufje zout.
  5. Voeg vervolgens de gesmolten boter toe aan het pannenkoekenbeslag en roer totdat alles net gemengd is: Te lang roeren maakt de pannenkoeken rubberachtig.
  6. Dek de kom af en zet het beslag minimaal 1 uur in de koelkast.
  7. Verhit een klontje boter in een pannenkoekenpan op halfhoog vuur. Vet de pan eventueel goed in met een bakkwast.
  8. Giet 1/4 van het pannenkoekenbeslag in de pan, draai rond zodat er een egale pannenkoek ontstaat. Laat beide kanten lichtbruin kleuren. Herhaal met de rest van het beslag, totdat je vier pannenkoeken hebt.
  9. Verdeel de dulce de leche uit het blikje over de pannenkoeken. Vouw de pannenkoeken dan in vieren en bestrooi met poedersuiker.

Enjoy!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Hispanic Kitchen (@hispanickitchen)

Bron: Beau Monde archief, Kookfans | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws