Opnames The Crown vinden plaats op bijzondere locatie

Het laatste seizoen zorgt alweer voor ophef...

Goed nieuws voor fans van The Crown! Verschillende bronnen melden namelijk dat opnames voor het allerlaatste seizoen van de populaire serie van start zijn gegaan op een bijzondere locatie. En dat zorgt voor nogal wat heisa in de regio…

Seizoen 6

Aan alle mooie dingen komt ook een einde. Dat blijkt maar weer met Netflix-serie The Crown. Het zesde, en daarmee laatste seizoen, is namelijk druk bezig met de opnames. In dit seizoen wordt aandacht besteed aan de tragische dood van prinses Diana, én zien we de ontluikende liefde tussen William en Kate. En waar beter om die romance op te nemen, dan op de plek waar het allemaal daadwerkelijk gebeurde?

Studentenleven

Acteurs Ed McVey en Meg Bellamy spelen de toekomstig prins en prinses van Wales tijdens hun vroege dating-dagen. Zoals we weten, sloeg die spark tussen Wills en Kate natuurlijk over gedurende hun periode als universiteitsstudenten aan de Schotse St Andrews University.

Inmiddels zijn daarom verschillende straten rond de universiteit afgesloten voor de opnames, melden meerdere bronnen. Ed en Meg zouden daarnaast in kostuum gespot zijn in de buurt van de filmlocatie, en dat levert een hoop rumoer op.

the crown
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Natuurlijk kijkt de gemiddelde royalty-fan uit naar het nieuwe seizoen, maar er is ook veel kritiek op de keuze voor het filmen op St Andrews. Zo is een universiteit natuurlijk allereerst bedoeld voor de studenten, en dat onder de huidige lichting leerlingen zich ook nog een daadwerkelijke royal bevindt, schiet sommigen in het verkeerde keelgat. Royal Central weet namelijk te melden dat Lady Louise Windsor op dit moment aan St Andrews studeert.

Ophef

Het afgelopen seizoen van The Crown zorgde ook al voor een hoop heisa. Zo kwam er een golf aan kritiek over het feit dat Netflix wat vrijelijk met de feiten om zou gaan. De release, slechts enkele maanden na het overlijden van wijlen koningin Elizabeth, was daarbij een extra schop tegen het toch al zo zere been.

Ook het nieuwe seizoen kan vooraf op een hoop kritiek rekenen. Zo moet in seizoen 6 ook het noodlottige ongeluk van Diana aan bod komen. Een vriendin van Diana uitte hier al haar ongenoegen over. “Ze herschrijven de geschiedenis zoals het hen past en dat maakt me boos”, aldus Simone Simmons, een vriendin van de overleden prinses. Ze noemt The Crown “walgelijk en ziekelijk” en beschuldigde de makers ervan dat ze prins William en prins Harry opzettelijk willen kwetsen.  “Waarom hebben deze gevoelloze mensen het gevoel dat ze deze verschrikkelijke dag moeten recreëren?”

Bron: Royal Central, Beau Monde archief | Beeld: Netflix / The Crown

Laatste nieuws