Oeps: spandoek voor Belgische royals in Egypte gaat de mist in

Wil 'koningin Matilda van Belguim' zich melden bij de balie?

Lees ook

Een koninklijk bezoekje wordt over het algemeen uitgebreid gepland, om ervoor te zorgen dat de boel tiptop in orde is voor het hoge bezoek arriveert. Maar dat gaat niet altijd van een leien dakje. Dit ondervonden de Belgische Mathilde en Elisabeth op de derde dag van hun bezoek aan Egypte.


Belgisch bezoek

Met de reis van koningin Mathilde en prinses Elisabeth aan Egypte, volgen zij in de voetsporen van een andere koninklijke Belgische dame: in februari 1923 was de gelijknamige betovergrootmoeder van de kroonprinses namelijk aanwezig bij het openen van die fameuze grafkamer van Toetanchamon.

Als onderdeel van het bezoek zijn de Belgische ladies op bezoek bij verschillende archeologische bezienswaardigheden. Zo gingen Mathilde en Elisabeth langs bij een opgraving in het plaatsje Deir El Bersha. Op de indrukwekkende kiekjes zien we hoe de royals als echte avonturiers afdalen via een ladder, met in plaats van een tiara een stevige helm op het hoofd.

Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Foutje, bedankt

Oplettende kijkers spotten echter een aantal fouten in een groots spandoek voor Mathilde en Elisabeth. Royalty-journalist Wim Dehandschutter, van onder meer HLN.be deelde een foto van het feestelijke doek op Twitter:

“Hare hoogheid, koningin Matilda, van Belguim, en Prinses Elizabeth – Welkom in Deir El Bersha”, valt er te lezen. Gelukkig maakt de grote foto van Mathilde in vol ornaat op het spandoek duidelijk dat het hier natuurlijk gaat om Mathilde en Elisabeth.

Afijn, alle gekheid op een stokje: het is natuurlijk hartstikke mooi dat de Belgische royal ladies zo warm worden onthaald in de regio, en het is de gedachte erachter die telt. Zo’n fijne sfeer smaakt ongetwijfeld naar meer. Wie weet krijgt het stadje Deir El Bersha binnenkort gewoon de kans voor een nieuw spandoek als de Belgen weer op bezoek zijn!

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld / BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook