Wow! Zo zag Caroline van der Plas er vroeger uit

Wij hadden haar niet herkend!

Ze staat met de BBB volop in de schijnwerpers, maar Caroline van der Plas stond niet altijd zo in de spotlights. Ze maakte vroeger juist furore achter de schermen als journalist. Tijd voor een terugblik!

Politica

Tegenwoordig kennen we Caroline van der Plas als een politica die geen blad voor de mond neemt. Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 trad Caroline flink op de voorgrond als voorzitster van de BoerBurgerBeweging. Met een respectabel aantal stemmen kwam zij zo terecht in de Tweede Kamer.

Van huis uit krijgt Caroline de journalistiek met de paplepel ingegoten: haar vader is namelijk sportverslaggever bij het Deventer Dagblad. Aan de andere kant is haar moeder gemeenteraadslid namens het CDA in Deventer. Zo krijgt de piepjonge Caroline van huis uit al een hoop politiek verstand mee.

De liefde voor het boerenvak? Die laat nog even op zich wachten. Pas in 2004 stapt Caroline de agrarische wereld in als freelance journalist in de landbouwsector, maar al snel voelt zij zich hier als een vis in ’t water. Caroline raakt verknocht aan de agrarische sector, en dit leidt tot een belangrijke beslissing: in 2019 neemt ze afscheid van het CDA, de partij waar ze tot dan toe lid van is. Ze neemt het ‘haar’ partij kwalijk dat zij de agrarische sector minder steunen. In november is daar opeens de BoerBurgerBeweging: met Caroline, Wim Groot Koerkamp en Henk Vermeer als drijvende krachten.

Media-aandacht

De boerenprotesten en de monsterwinst van de BBB bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2023 zorgen er natuurlijk voor dat Caroline ook een flinke hoeveelheid aandacht krijgt van de media. Debatteren, interviews geven, langsgaan bij boeren door het hele land: Caroline draait er haar hand niet voor om.

Als echte BN’er betekent dat natuurlijk ook dat er vervolgens soms mensen zijn die hun mening over je looks niet onder stoelen of banken steken – en notoire flapuit Johan Derksen maakte er geen geheim van dat hij Caroline vroeger wel een ‘mooi meisje’ vond.

Benieuwd hoe Caroline er vroeger uitzag? Dat zie je op de volgende pagina!

Laatste nieuws