Harry en Meghan niet welkom bij de processie na kroning king Charles

Tijdens dit belangrijke ceremoniële moment zijn Harry en Meghan niet welkom.

Koning Charles kan beginnen met aftellen, want zijn kroning komt steeds dichterbij. In mei is het zover en kunnen (koninklijke) gasten zich gaan opmaken voor een meerdaags koninklijk evenement. Harry en Meghan hebben – tot verbazing van velen – een uitnodiging gekregen voor de kroning, maar die uitnodiging geldt niet voor de processie ná de kroning…

Uitnodiging

Na de veelbesproken uitzetting uit Frogmore Cottage was het volgens experts nog maar de vraag of Harry en Meghan een uitnodiging kregen voor de kroning van koning Charles in mei. Nadat Harry in zijn boek Spare intieme details onthulde over zijn afbrokkelende relatie met zijn vader en broer en zijn reden om afstand te doen van het koningshuis, zou Charles het niet meer zien zitten om Harry nog uit te nodigen voor de kroning. Echter, er is recentelijk tóch een uitnodiging richting de Verenigde Staten gegaan, zo meldde een woordvoerder van Harry en Meghan aan The Sunday Times.

Tot op de dag van vandaag is het nog niet duidelijk of Harry en Meghan ook echt naar het Verenigd Koninkrijk zullen afreizen voor de kroning. Sterker nog, hun aanwezigheid wordt op dit moment aardig in twijfel getrokken, omdat duidelijk is geworden dat ze niet zijn uitgenodigd voor de processie in Westminster Abbey na de kroning. De plannen voor de processie zouden zijn gelekt, zo meldt The Times.

Wandeling

Tijdens dit belangrijke deel van de ceremonie wandelen belangrijke leden van het koningshuis samen in een stoet. Voor Harry en Meghan zou er hiervoor geen plek zijn. De verklaring hiervoor is dat er alleen ‘werkende leden’ van het Britse Koningshuis mogen meewandelen. William en Kate lopen bijvoorbeeld wél mee, evenals hun kroost George, Charlotte en Louis. Naast Harry en Meghan is ook prins Andrew niet welkom in de stoet. Dochters prinses Eugenie en prinses Beatrice zullen ook ontbreken.

De voornaamste reden waarom Harry en Meghan misschien niet aanwezig zullen zijn bij de kroning, is omdat hun kinderen, Lilibet en Archie, nog geen officiële uitnodiging hebben gehad. Mogelijk haken de Sussex’jes hierdoor af.

Bron: Libelle, Deadline | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws