Britse royals staan stil bij eerste Moederdag zonder Queen Elizabeth

'Voor degenen die hun moeders vandaag moeten missen'

Gisteren werden moeders door het hele Verenigd Koninkrijk in het zonnetje gezet. Waar wij Moederdag in mei vieren, doen de Britten dit namelijk al in maart. Een bitterzoet moment voor koning Charles, die voor het eerst zijn moeder moet missen op deze bijzondere dag.

Moederdag

Een ontbijtje op bed, een lief kaartje, een mooie bos bloemen of een lekker geurtje: er zijn talloze manieren om je moeder op Moederdag een speciaal gevoel te geven. Maar wat als je moeder er niet meer is?

Via Instagram deelt het Britse hof een set prachtige foto’s uit de archieven van koning Charles en koningin-gemalin Camilla met hun moeders. “Aan alle moeders overal, en aan degenen die hun moeders vandaag wellicht moeten missen, we denken aan jullie en wensen jullie een speciale Moederdag”, valt er bij de foto’s te lezen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Archieven

Op de eerste foto zien we een jeugdige koningin Elizabeth met een piepjonge prins Charles, die vlak voor de eerste verjaardag van de troonopvolger is genomen in 1949. Een guitige bolle toet, en Liz die duidelijk in haar nopjes is met haar zoontje: de liefde straalt van de foto af!

Op de tweede foto zien we Queen Consort Camilla met haar moeder, Rosalind Shand. Deze foto komt uit 1990, en werd in 2021 ook al door Buckingham gedeeld om Moederdag te vieren. Camilla’s moeder overleed in 1994 aan osteoporose, en sindsdien heeft de koningin-gemalin zich altijd hard ingezet voor onderzoek naar de ziekte. Zo is ze al sinds 2001 de voorzitster van de Koninklijke Osteoporose Gemeenschap, en laat ze regelmatig haar gezicht zien bij organisaties die onderzoek doen naar de verschrikkelijke ziekte.

Kate en kroost

Zondag deelden ook de Waleses al een zoete foto van Kate met haar kinderen ter ere van Moederdag. In de zonnige kiekjes zien we hoe Kate (letterlijk) met haar kinderen de boom in is geklommen. Op de tweede foto deelt de prinses een zoet moment met zoontje Louis. Ze mag dan een prinses zijn, Kate is natuurlijk ook een ontzettende hands on moeder!

Bron: Instagram @theroyalfamily, Beau Monde archief, Town and Country Magazine | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws