Zó zag Céline Dion er in haar jongere jaren uit

It’s All Coming Back To Me Now.

Céline Dion is een van die supersterren die we al-le-maal kennen! De wereldberoemde zangeres uit Canada heeft dan ook meer dan 200 miljoen albums verkocht en haar nummers werden over de hele wereld uit volle borst meegezongen: van Peking tot Parijs. Dit is hoe de zangeres er in haar jongere jaren uitzag.

Bekendheid

Hoewel een van haar bekendste nummers All by myself is, groeide Céline Dion alles behalve dat op. Ze werd namelijk geboren in een gezin van veertien kinderen, waarvan zij de jongste telg van het stel was. In het katholiek Frans-Canadese gezin speelde muziek een belangrijke rol. Céline was dan ook nog maar vijf jaar oud toen zij tijdens de bruiloft van haar oudste broer een liedje zong en haar podiumdebuut maakte. 

Op twaalfjarige leeftijd schrijft Céline haar eerste liedje, dat door haar broer wordt opgestuurd naar platenproducer René Angélil. Volgens eigen zeggen werd Angélil tot tranen toe geroerd door Céline’s liedje en stem. Hij heeft zelfs zo veel vertrouwen in haar talent dat hij een extra hypotheek neemt op zijn huis om met dat geld haar eerste plaatje te financieren. Het nummer, ‘La Voix Du Bon Dieu‘, verschijnt in 1981 en wordt een lokale hit. The rest is history…

Superster

Met grote hits als Because You Loved Me, The Power Of Love en natuurlijk de titelsong van de Titanic, My Heart Will Go On, is ze een van de grootste sterren aller tijden. Geinig weetje: Céline heeft een riante schoenen verzameling. Ze heeft ruim tienduizend paar hooggehakte schoenen en haar lievelingen hebben een eigen suite die volledig geautomatiseerd is. Met één druk op de knop kan La Dion een bepaalde schoen ‘oproepen’. Kijk, dan weet je dat je het écht gemaakt hebt in het leven.

Zware periode

Haar stem roert nog altijd miljoenen, maar met haar tour ging het de afgelopen jaren niet helemaal van een leien dakje. Niet alleen gooide de coronacrisis roet in het eten, maar ook werd de reeks concerten van Céline Dion geplaagd door uit- en afstel.

Al in 2014 zette de diva haar carrière on hold. Toen bleek namelijk dat haar man, René Angélil, aan kanker leed. Na een korte terugkeer op het podium, verdween Dion opnieuw uit de spotlights in 2016. Toen overleden zowel haar man, als haar broer. In 2019 keerde de zangeres eindelijk terug in de spotlights met haar toepasselijk getitelde album Courage. Er stond een monstertour op het programma om het album over de hele wereld ten gehore te brengen, maar die ging grotendeels niet door vanwege corona.

Maar ook de tourdata die voor vorig jaar op het programma stonden, moest Céline Dion uitstellen. In een emotionele videoboodschap op Instagram legde ze destijds uit hoe de stemvork in de steel zit. Céline lijdt namelijk al langere tijd aan een zeldzame zenuwziekte. Ze begint haar video met welgemeende excuses voor haar radiostilte. “Ik kamp al lange tijd met gezondheidsproblemen. En het is heel moeilijk voor mij om deze challenges aan te gaan en te praten over alles wat ik doormaak”, legt Dion uit met trillende stem uit. “Onlangs is er een zeer zeldzame neurologische ziekte bij me vastgesteld, die stiff person syndrome heet.” Ze legt vervolgens uit dat deze ziekte de spasmen veroorzaakt waar zij al langere tijd last van heeft.

Jongere jaren

Gelukkig blijft Dion altijd optimistisch en gooit ze via Instagram regelmatig wat positiviteit de wereld in. Een throwbackje naar haar jongere jaren mag dan niet uitblijven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Alhoewel wij ons – vraag niet waarom – een blonde mini-Céline hadden voorgesteld, was ze in haar jongere jaren gezegend met chocoladebruine lokken. We hopen wel dat de ster een hartig woordje met haar ouders gesproken heeft over de verknipte pony op foto nummero uno… Dit is toch te zoet?

Bron: Instagram @celinedion, Nporadio5 | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws