Prins Harry en andere bekende Britten klagen The Daily Mail aan

De Britse krant zou hen hebben afgeluisterd.

Afgelopen oktober kwam het nieuws naar buiten dat verschillende bekende Britten, onder wie prins Harry en zanger Elton John, de uitgever van de Britse krant The Daily Mail voor de rechter slepen wegens vermeende onwettige informatieverzameling. Deze week gaat de vierdaagse hoorzitting van start.

Aanklacht

Prins Harry en zes andere Britse celebs hebben juridische actie ondernomen tegen Associated News Limited (ANL) wegens misbruik van privé-informatie. In een gezamenlijke verklaring die in oktober werd uitgebracht, zei de groep dat ze “overtuigend en zeer verontrustend bewijs” hebben “dat ze het slachtoffer zijn geworden van weerzinwekkende criminele activiteiten en grove schendingen van de privacy.” Ook heeft de Duke of Sussex drie andere Britse kranten aangeklaagd.

Het groepje famous Britten beschuldigt de Daily Mail van onwettige activiteiten. Ze beweren dat ANL privédetectives heeft ingehuurd om geheime afluisterapparatuur in hun huizen en auto’s te plaatsen. Daarnaast zou het ANL toegang hebben tot vertrouwelijke medische informatie. Andere beschuldigingen zijn onder andere dat mensen werden betaald om live telefoongesprekken af ​​te luisteren en op te nemen, en dat bankrekeningen en andere financiële informatie “werd verkregen met ongeoorloofde middelen en manipulatie.”

Britse celebs

Dat prins Harry een grote afkeer heeft tegen de Britse pers is geen verassing meer, maar hij is zeker niet de enige grote naam die betrokken is bij deze rechtszaak. Ook zanger Elton John – die goed bevriend was met Harry’s moeder prinses Diana – en zijn man David Furnish, actrices Sadie Frost en Liz Hurley, voormalig parlementslid Simon Hughes én barones Doreen Lawrence klagen de Daily Mail aan. 

Roddelpers

Prins Harry heeft al vaker zijn kritiek geuit op de Britse roddelpers. Zo vertelde hij bij het veelbesproken Oprah-interview dat er volgens hem sprake is van een ‘onzichtbaar contract’ tussen de Koninklijke Familie en de roddelpers, waarbij de tabloids toegang tot informatie kregen zolang de rest van de royal family positief werd neergezet in de media. De Britse pers zou zich opzettelijk tegen zijn vrouw Meghan hebben gekeerd en haar expres in een negatief daglicht hebben neergezet. Harry’s afkeer tegen de pers gaat overigens ver terug naar de dood van zijn moeder Diana die verongelukte toen ze achterna werd gezeten door de paparazzi.

Bron: Yahoo, HLN | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws