Lief: Luxemburgers delen eerste foto’s van pasgeboren prins François

En wat is-ie schattig!

Afgelopen maandag werd Luxemburg wakker met heugelijk nieuws: die ochtend was er een nieuwe prins geboren. Prins Guillaume en prinses Stéphanie verwelkomden hun tweede zoontje, en verrassen ons nu al met de eerste kiekjes van de pasgeboren baby. 

Trotse ouders

De kersverse spruit van Guillaume en Stéphanie draagt maar liefst vijf namen: François Henri Luis Marie Guillaume. Voor het gemak laten we het voor nu maar bij François – en blijkbaar de trotse ouders ook. “De kroonprins en prinses zijn verheugd de eerste foto’s van prins François met jullie te delen”, schrijven de Luxemburgers op Instagram. Het hof laat weten dat de prins en prinses erg dankbaar zijn “voor de aardige berichten die zij hebben ontvangen ter gelegenheid van de geboorte van hun tweede kind.”

Knappe prins

Op de fotoreeks – die meteen erg royaal is – zien we het pasgeboren prinsje in de armen van papa en mama. Er worden zelfs wat close-ups van de jongeman gedeeld – en wat is-ie schattig! Toegegeven, we hebben zelden zo’n knappe babyprins gezien. En dat vier dagen na de geboorte. Kun je nagaan wat voor handsome prince dit over twintig jaar zal zijn!

Tweede zoon

Afgelopen jaar in september deelden Prins Guillaume en prinses Stéphanie het blijde nieuws dat ze in verwachting waren. De royals werden in mei 2020 – midden in de coronatijd – voor het eerst ouders van zoon Charles. “Een geboorte is een boodschap van hoop. Het is een zegen. Ik denk dat dat is wat wij niet alleen met Luxemburg, maar ook over de grens met andere landen willen delen”, zei Guillaume daar destijds over.

Inmiddels is het gezin dus uitgebreid met nog een jongen, en heeft de kleine prins Charles een upgrade gemaakt tot grote broer. We zijn benieuwd hoe hij z’n nieuwe rol zal aanpakken!

Bron: Blauw Bloed, Instagram @courgrandducale, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld, Instagram @courgrandducale

Laatste nieuws