Huidtherapeut Margot: ‘De beste antirimpelcrème? Een goede SPF’

'Als je de voor- en na-foto's ziet, is het ongelooflijk wat je kunt bereiken.'

We willen allemaal natuurlijk oud worden – en het liefst een beetje gracefully, als dat even kan. Maar hoewel je je soms nog een jonge blom voelt, kan je huid een heel ander verhaal vertellen. Wij mochten Margot de Nennie, huidtherapeute bij de Van Lennep Kliniek, uitgebreid vragen naar dé grootste zorg die veel mensen hebben over hun visage: hoe houd je dat strakke huidje zo lang mogelijk vast?

Before and after

Al vijf jaar werkt Margot bij de Haagse Van Lennep Kliniek. Hier leerde ze onder meer de producten van ZO Skin Health kennen. “Ze zitten heel goed in elkaar. Er wordt heel duidelijk uitgelegd waarom welk ingrediënt waar inzit en wat het doet. Ik was eigenlijk direct heel erg enthousiast. Als je de voor- en na-foto’s ziet, is het ongelooflijk wat je met deze producten kunt bereiken”, vertelt ze enthousiast.

Volgens Margot is hét grote verschil de snelheid waarmee je resultaat ziet. Ze vertelt dat ze ook wel met andere merken gewerkt heeft, maar dat niets vergelijkbare resultaten opleverde. “Je ziet gewoon direct een huid veranderen, dat is zó bijzonder”, aldus Margot.

“Na zes weken maken we dan een controle-afspraak om te kijken hoe het gaat. Dan zie je al dat die huid verbeterd is – de huidstructuur is gezonder, je ziet glans terugkomen, je ziet hier en daar soms al pigmentvlekjes oplichten. Dat is dan het begin, en zo weten we dat we goed bezig zijn”, legt ze uit. Maar, zo waarschuwt Margot, je bent natuurlijk nooit helemáál klaar met het zorgen voor je huid. “Je huid blijft continu blootgesteld worden aan luchtvervuiling, schadelijke invloeden van buitenaf, zonlicht, enzovoort. Je wilt op de lange termijn je huid gewoon gezond houden. En dat is een kwestie van onderhoud”, vertelt de huidtherapeute.

zo skin health

Beschermen

Op het gebied van vroegtijdige huidveroudering wil je natuurlijk liever voorkomen dan repareren. Toch ziet Margot dat veel cliënten pas binnenlopen als er al iets aan de hand is. “We zijn echt meer bezig met het oplossen en daarna het behouden, dan het preventief voorkomen”, deelt ze.

Margots allerbelangrijkste tip? “Je huid beschermen – vooral tegen de zon. Dus je moet echt een goede SPF gebruiken. Ik zeg wel eens tegen cliënten: ‘Veel geld uitgeven aan behandelingen, maar je huid niet beschermen? Dat is gewoon zonde”, aldus Margot.

“Bij ZO Skin Health hebben ze ook een heel fijne SPF, de Broad Spectrum Sunscreen. Dat ‘broad spectrum’ betekent dat die crème zowel beschermt tegen UV-A en UV-B als HEV-licht. Dat is het blauwe licht dat bijvoorbeeld van je computerscherm komt.” Zo ben je optimaal beschermd tegen straling van buitenaf – en dat betekent zorgeloos flaneren met je snoet in de zon deze lente!

Terugdraaien

Maar goed: wat als je al te maken hebt met vroegtijdige huidveroudering? De tijd terugdraaien zit er niet in, dus wat dan? Ook dan kunnen de producten van ZO Skin Health een oplossing bieden.

“Retinol is een top-ingrediënt qua anti-aging”, legt Margot uit. “Dat is een vorm van vitamine A. Hoe meer vitamine A je huid kan verdragen, hoe gezonder die is. Hoe meer huidverbetering je ziet, en hoe jonger je de huid kan houden.” En de effecten van retinol zijn niet te onderschatten, aldus Margot. “Soms kun je met retinol de tekenen van huidveroudering zelfs een stukje terugdraaien.”

Natuurlijk heeft ZO Skin Health volop producten die hier soelaas kunnen bieden. “Eén van mijn favoriete producten is bijvoorbeeld de Wrinkle + Texture Repair”, verklapt Margot. “Daar zit een half procent retinol in, en dat wordt op zo’n manier aan de huid afgeleverd dat het direct naar die onderste huidlaag gaat, waar die collageen- en elastine-vezels zitten, om die weer te activeren.” Met de Wrinkle + Texture Repair kun je dan ook heel gericht dingen zoals diepere lijnen en huidverslapping aanpakken. “Echt onmisbaar”, stelt de expert.

Ook bij bijvoorbeeld pigmentvlekjes kan retinol een groot verschil maken. Margot legt uit dat de Retinol Skin Brightener van ZO Skin Health nét anders werkt, waardoor deze geschikter is voor huidindicaties die zich meer aan de oppervlakte vormen – zoals dus pigmentvlekjes.

zo skin health

Personal faves

Naast de Wrinkle + Texture Repair en de Retinol Skin Brightener heeft Margot natuurlijk ook zelf nog een favoriet huidverbeterend product van ZO Skin Health: de Rozatrol. Ze vertelt dat ze last heeft gehad van roodheid in haar gezicht, maar dat dat dankzij Rozatrol tot het verleden behoort. “Dat heeft mij echt gigantisch geholpen.”

Natuurlijk geldt dat je ‘niet alleen je favorieten’ kunt gebruiken. “Je hebt een heel protocol nodig. Je moet je héle huid verbeteren”, verduidelijkt Margot. “Het gebeurt heel vaak dat mensen alleen één pigmentvlekje willen aanpakken of één andere huidindicatie. Maar er zijn dan zoveel meer oorzaken. Wat ZO Skin Health doet, is echt de algehele huid gezond maken – zorgen dat álles weer goed met elkaar communiceert, en daarmee pak je uiteindelijk ook een huidprobleem aan. Zo heb je veel meer langdurige resultaten, dan wanneer je puur en alleen op dat pigmentvlekje aan het focussen bent.”

Langdurig resultaat

Ten slotte deelt Margot dat ze op de langere termijn echt flinke verschillen ziet bij haar cliënten die gebruikmaken van ZO Skin Health. “Bij de cliënten die al heel lang en heel trouw ZO Skin Health gebruiken, zie je dat hun huid gewoon zoveel mooier, beter, en sneller herstelt na een behandeling. Dus ook al zitten mensen al heel lang en steady op een goede gezonde huid, dan zie je gewoon ook nog eens wat die producten écht doen. Het is een heel groot verschil.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ZO Skin Health.

 

Laatste nieuws