Deze zomer groot feest voor Haakon, Mette-Marit én Noorse burgers

In augustus kunnen de Noren rekenen op een royal party.

Deze zomer kunnen alle Noren rekenen op een groot feest. Zowel kroonprins Haakon als vrouwlief Mette-Marit blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit, en het Noorse hof heeft laten weten dat het kroonprinspaar van plan is dit groots te vieren. 

Bijzondere dag

Het koppel is beide in de zomer jarig. Prins Haakon wordt vijftig op 20 juli, en Mette-Marit behaalt dezelfde leeftijd een maand later, op 19 augustus. Best een mijlpaal, en het paar heeft dan ook besloten om hun verjaardag niet zomaar voorbij te laten gaan. Op 25 augustus, hun trouwdag en daarom een extra bijzondere datum, nodigt het koppel “mensen uit het hele land” uit om de verjaardagen samen te vieren. Haakon en Mette-Marit hebben laten weten ook van de gelegenheid gebruik te willen maken om met heel Noorwegen te vieren wat het land in de afgelopen vijftig jaar samen hebben opgebouwd.

Vijf reizen

Maar de royals zouden de royals niet zijn, als ze het maar bij één feestje zouden houden. En dus heeft het Noorse hof aangekondigd dat Haakon en Mette-Marit dit voorjaar vijf reizen maken door Noorwegen om verschillende plaatsen, mensen, omgevingen en activiteiten te bezoeken.

Afgelopen dinsdag maakte het prinselijke koppel de eerste reis al naar Telemark, en ook het programma voor de komende maanden is helemaal volgepland. In april gaat de reis naar Finnmark, in mei bezoeken de prins en prinses Træna en in juni staat Oslo op de planning. Over de reizen zegt het Noorse hof het volgende: “De vijf reizen zullen samen een verhaal worden over verschillende delen van onze samenleving – over beide oud en nieuw Noorwegen, over wie we zijn en over wat ons als volk heeft gevormd.”

Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar wij zijn vooral benieuwd naar het grote feest dat op 25 augustus zal worden gegeven. Oké, en of prinses Märtha Louise en haar ‘sjamaan’ Durek Verrett ook zijn uitgenodigd. To be continued…

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws