Emotioneel vader-zoon moment voor Charles en William tijdens laatste project Elizabeth

Charles en William hebben het project van Elizabeth afgesloten.

Het is inmiddels alweer een half jaar geleden sinds we afscheid hebben moeten nemen van koningin Elizabeth, maar haar liefdadigheidsprojecten dwarrelden tot op heden nog rustig door. Tot nu, want haar laatste project komt nu toch echt ten einde. Aan koning Charles en zoon William de eer om het project af te sluiten.

Project

Vorig jaar vierde wijlen Elizabeth dat ze maar liefst zeventig jaar op de troon zat. Om dat te vieren werd The Queen’s Green Canopy in het leven geroepen: een project om wereldwijd bomen te planten. Het Green Canopy-initiatief lag koningin Elizabeth nauw aan het hart. Tijdens het twee jaar durende project zijn er wereldwijd meer dan drie miljoen geplant, zo liet de organisatie weten.

Laatste boom

Na Liz’ dood is het project dus nog even doorgegaan, maar dit weekend is er toch echt een einde gekomen aan het initiatief. Koning Charles heeft in een statement laten weten dat het project is afgelopen. Samen met prins William heeft hij de laatste boom geplant. “Het is moeilijk te geloven dat het twee jaar geleden is dat mijn moeder en ik een boom plantten in Windsor Great Park om de start van The Queen’s Green Canopy te markeren”, schreef Charles. “Nu het tweede plantseizoen ten einde loopt, en daarmee dit uiterst belangrijke initiatief, wil ik vooral mijn hartelijke dank uitspreken aan iedereen uit het hele Verenigd Koninkrijk die geholpen heeft om meer dan drie miljoen bomen te planten om een blijvende erfenis te creëren in de naam van koningin Elizabeth.”

“Dit project heeft aangetoond hoe eenvoudige, praktische en positieve gebaren een groot verschil kunnen maken, en ik kan geen passender eerbetoon bedenken aan de zeventigjarige regering van wijlen Hare Majesteit”, aldus Charles.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Reacties

Het planten van de laatste boom leverde een betekenisvol kiekje op. Op het Instagram account van The Royal Family zien we Charles en zoon William poseren tijdens het planten. Volgens fans is er duidelijk een band tussen vader en zoon te zien. “Aw wat een mooie foto en prachtige manier om een belangrijk project af te sluiten dat de planeet echt heeft geholpen met miljoenen geplante bomen,” schreef een fan. Een ander reageerde: “Een aangrijpend symbool. Ontroerend en prachtig.” Aha!

Bron: People | Beeld: Instagram, NL Beeld

Laatste nieuws