Quinty Trustfull: ‘Ik vrees dat ik straks een kluizenaar word’

'Ergens wist ik wel dat dit het laatste seizoen zou worden.'

Ze gaat goed op vastigheid, dus het is even wennen als Koffietijd straks niet meer op de buis verschijnt. Na twaalf jaar zal Quinty Trustfull (51) haar ochtendbakkie weer in d’r eigen keuken drinken. “Ergens wist ik wel dat dit het laatste seizoen zou worden”, vertelt ze in gesprek met Beau Monde.

Vrije tijd

Binnenkort valt het doek voor Koffietijd. Dat zal ongetwijfeld vreemd voelen voor presentatrice Quinty. In eerste instantie verwacht ze echter dat dat wel meevalt. “Het programma stopt voor de zomerperiode, waarin we altijd drie maanden vrij hebben. Al dertien jaar werk ik negen maanden en ben ik drie maanden vrij. Ik denk dat het pas gek wordt in september als Koffietijd weer zou beginnen en ik dan denk: nu zou ik eigenlijk naar mijn werk moeten gaan. Dat zal raar zijn, maar ik zie er niet tegenop. Voor iemand die goed gaat op vastigheid, ben ik benieuwd hoe het is om even niet in die routine te zitten en niet te weten wat me te wachten staat”, deelt ze.

Hoewel de aankondiging van het einde van Koffietijd voor velen als een shock kwam, had Quinty de klap al zien aankomen. Zo vertelt ze: “Eind vorig jaar had ik een evaluatiegesprek en daarin kwam een paar keer ter sprake dat het zo’n duur programma is. Daar komt bij dat ik wist dat het contract zou aflopen. Eén plus één is twee dacht ik.”

Manlief Orlando zag het nog niet zo somber in.”Toen ik die avond thuiskwam en tegen Orlando (haar man, red.) zei: ‘Ik ga intens genieten van aankomend seizoen, want het zou zomaar eens kunnen dat dit het laatste is’, was zijn eerste reactie: ‘Dat kan niet. Het loopt zó goed.’” Helaas kon dat dus wel.

Quinty Trustfull

Kluizenaar

Het einde van het programma kan de presentatrice best zwaar vallen, verwacht ze. Zo vertelt Quinty dat ze nog niet weet of ze het droog kan houden: “26 mei is de laatste uitzending en we weten nog niet hoe die er precies uit gaat zien. Ik ben wel een heel emotioneel mens. Als ik blij ben, zie je dat meteen aan mijn gezicht. En als ik geëmotioneerd ben, dan zie je dat ook.”

Waar ze het meest zin in heeft? Dat houdt ze lekker ‘kneuterig’: ““Ik kan echt niet wachten om mijn huis helemaal op te ruimen. Gek hè? Straks heb ik lekker veel tijd en dan ga ik me daar op storten. En ja, ik weet dat dit heel kneuterig gaat klinken, maar ik heb mijn hele leven nooit tijd gehad om fotoalbums te maken. Ik word gewoon een kluizenaar vrees ik.”

Dit artikel komt uit een groot interview met Quinty Trustfull uit de nieuwste Beau Monde. Hierin vertelt ze onder meer ook over haar grote liefde Orlando, haar gezinsgeluk, en haar beautygeheimen. Vanaf morgen in de winkels!

Tekst & interview: Anne Tonen | Foto’s: Stef Nagel | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Astrid Mookhoek

Laatste nieuws