Column Ella: ‘De Ben’s en Brad’s van Hollywood, hobbelen nu opeens achter de feiten aan’

'De realiteit is dat ze links en rechts worden ingehaald door jongere, meer diverse hunks én… door vrouwelijke collega’s van nota bene hun eigen leeftijd.'

Journaliste en society-watcher Ella Vermeulen becommentarieert de wereld van Hollywood en omstreken. Deze maand: Hollywoods powervrouwen & midlife mannen.

Carrières

“Had iemand verwacht dat Jennifer Lopez (53) haar grote liefde Ben Affleck (50) in de tweede ronde wél zichzelf zou laten zijn? Natuurlijk niet. En voor de carrière van Ben, die een voorkeur heeft voor ongewassen en nors door het leven gaan, is het een zegen een tikje bazige vrouw te hebben die hem bij de Grammy’s souffleerde (“Stop, kijk vriendelijker… kijk gemotiveerd”). Het was overduidelijk dat hij er geen zin in had. Gewenning, ennui, gemakzucht – hij is niet de enige acteur van middelbare leeftijd die het uitstraalt. Johnny Depp (59) moet echt serieus op zoek naar een toprol als hij nog iets van zijn glans terug wil winnen. Brad Pitt (59) is een wandelende midlifecrisis onder een bucket hat. En Leonardo DiCaprio (48) wordt lachwekkender met elke nieuwe jonge vriendin die hij dumpt voor haar 25ste verjaardag. Bette Davis zei het al: “Ouder worden is niet voor watjes.”

Generaties

“Nu hadden mannen in Hollywood van oudsher een langere houdbaarheidsdatum dan hun vrouwelijke collega’s. Dat heeft de huidige generatie die nu in de penopauze zit, een vals gevoel van veiligheid gegeven: het succes zou eeuwig duren, het sexappeal zou nooit opdrogen. De realiteit is dat ze links en rechts worden ingehaald door jongere, meer diverse hunks én… door vrouwelijke collega’s van nota bene hun eigen leeftijd. Viola Davis (56), Nicole Kidman (55), Julianne Moore (62), Meryl Streep (73), Jennifer Aniston (53) en Reese Witherspoon (46) profiteren van de veranderende ideeën over schoonheid en representatie. En streamen de sterren van de hemel in mooie gelaagde rollen, waarin ze vrouwen van hun eigen leeftijd spelen, vaak ook nog in eigen producties.”

Tandje bij

“Het is hard werken voor minder geld dan een hoofdrol in een speelfilm, maar afgaand op hun enthousiasme smaakt het empowerment naar meer. De Ben’s en Brad’s van Hollywood, gewend aan 20 miljoen dollar voor drie maanden werk, hobbelen nu opeens achter de feiten aan: geen posterboys meer, maar ook geen vanzelfsprekend succes. En dan kun je het je als celeb niet langer veroorloven om grumpy over de rode loper te gaan, maar moet er een tandje bij gezet worden voor je charmeoffensief. Met Ben komt het vast wel goed, zeker met een imagobewuste coach als Jennifer. Zo joeg ze hem al ferm naar de professionele prikker voor een his ’n hers tattoo: het infinity-teken en hun initialen. Als ik haar was geweest, had ik bij hem ‘More Friendly More Motivated’ laten zetten als geheugensteuntje, maar wat niet is, kan nog komen – ik heb alle vertrouwen in J.Lo.”

Tekst: Ella Vermeulen | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws