Patricia Paay over haar zus: ‘Zo bijzonder dat we nooit onenigheid hebben gehad’

'Vaak zegt Yvonne: ‘Doe dit nou niet Patries,’ maar dan ga ik er toch voor.'

Niet bij alle broers en zussen in celebrity-land is alles koek en ei. Maar Patricia Paay en zuslief Yvonne Keeley zijn nog altijd beste vriendinnen. Er gaat geen dag voorbij waarop ze niet bellen, appen, of afspreken. In gesprek met Beau Monde vertelt Patricia uitgebreid over haar band met deze ‘reddende engel’.

Goede band

“Toen ik mijn dochter op mijn 41e kreeg, kwam Yvonne meteen naar Amerika. Zodat ik ’s nachts kon slapen en bijkomen, terwijl zij voor Christina zorgde. Lief hè? Zo zijn er in mijn leven tientallen, misschien wel honderden momenten geweest waarop ze er voor me was”, begint Patricia haar verhaal. En daarmee is de toon direct gezet voor de relatie tussen de twee zussen.

Ze vertelt: “Ik zei laatst nog tegen mijn man dat het zo bijzonder is dat Yvonne en ik nog nooit onenigheid hebben gehad.” Natúúrlijk konden de zussen niet altijd met elkaar door één deur. Dat hoort er ook bij. “Maar dan zegt zij: ‘Prima joh, jij je zin’. En dan is het voor ons allebei weer klaar”, legt ze uit.

Dagelijks contact

Nu Patricia’s moeder niet altijd alles meer goed meekrijgt, is Yvonne ook een absolute steun en toeverlaat geworden van La Paay. “Ik bel Yvonne vaak als ik het even niet zie zitten”, deelt ze met Beau Monde. Dat contact mis ik heel erg, maar gelukkig kan ik altijd bij Yvonne terecht.”

“We spreken elkaar bijna elke dag, even bellen of appen. Als we allebei thuis naar een leuk programma met muziek kijken, dan sturen we constant whatsappjes met commentaar: heb je dit gezien, valt jou dat ook op, wat is dit nou weer?” Lekker herkenbaar!

Balans

Uiteindelijk denkt Patricia dat de band tussen de zussen onder andere zo sterk is doordat zij twee heel verschillende karakters zijn. “Zij is iemand die
de kat uit de boom kijkt en goed nadenkt over beslissingen, ik ben juist impulsief en meteen enthousiast als iemand iets voorstelt”, legt ze uit. En daardoor bestaat er een ‘goede balans’ tussen de zussen en vriendinnen.

“Vroeger zei Yvonne vaak: ‘Ik weet het niet hoor, of ik dat kan,’ waarop ik altijd tegenwierp: ‘Ja joh, dat kun je wel, tuurlijk.’ Door mij heeft zij geleerd om wat meer lef te hebben, terwijl ik probeer om soms iets langer na te denken over beslissingen.” Dat gaat alleen niet altijd van een leien dakje.

“Vaak zegt Yvonne: ‘Doe dit nou niet Patries,’ maar dan ga ik er toch voor.” Ach, in elk geval heeft Patricia dus een immer betrouwbare rots in de branding waar zij haar ei kwijt kan als er iets gebeurt. “Het is een groot cadeau om iemand in je leven te hebben die je helemaal vertrouwt”, stelt ze. En daar kunnen wij het alleen maar mee eens zijn!

Dit artikel komt uit de nieuwste Beau Monde. Hierin vertellen onder anderen ook Edsilia Rombley en Ferry Doedens over hun reddende engelen. Onze covergirl Quinty Trustfull doet daarnaast een boekje open over hoe zij haar leven na Koffietijd ziet, en Leco van Zadelhoff laat met Miss Nederland Ona Moody vier vrolijke lentelooks zien. Nu in de winkels!

Interview: Fleur Baxmeier | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws