Wow: herken jij Chazia Mourali nog terug?

Alsof de tijd stil heeft gestaan!

Jarenlang was Chazia Mourali niet van tv weg te denken. Haar ’tot ziens’ in De Zwakste Schakel was regelrecht iconisch te noemen, en anno nu citeren we haar nog regelmatig. Maar waar houdt Chazia zich anno nu eigenlijk mee bezig? Zo vaak zien we haar namelijk niet meer op tv…

De Zwakste Schakel

Zeg je Chazia Mourali, dan zeg je De Zwakste Schakel, en omgekeerd. Met haar keiharde sneren naar de deelnemers, bekende pittige coupe en iconische draaitafeltje droeg Chazia de quizshow met trots op haar beide schouders.

In gesprek met Panorama deed Chazia vorig jaar nog uit de boeken hoe zij terugkeek op het megasucces van de show. “Tjongejonge, ik weet inderdaad wel wat er in mijn necrologie komt te staan. Voordat ik überhaupt aan dat programma begon, werd mij al gevraagd of ik niet bang zou zijn voor het Swiebertje-effect. Mijn antwoord: ‘Ik mag hopen dat het zo’n groot succes wordt!’ Twintig jaar later praten we er nog over, dus dat is wel gelukt.”

“We namen soms wel vier afleveringen per dag op. Tegen vijf uur weet je dan echt niet meer wie er tegenover je staat en ben je helemaal kapot, dat kan ik je wel vertellen”, legde ze uit. Maar dat was het dubbel en dwars waard, deelt ze: “Desondanks was het een waanzinnige tijd die ik voor geen goud had willen missen.”

Presentatieklusjes

Na de legendarische quiz-show was Chazia nog regelmatig op tv te zien. Zo toonde ze zich tegenover de deelnemende kids een tikkeltje zachtaardiger in de Achmea Kennisquiz, en dook in spirituele sferen als host van Char, het medium. Maar daarna verdween zij grotendeels uit de spotlights.

Benieuwd hoe het nu met Chazia gaat? Klik dan door naar de volgende pagina!

Laatste nieuws