Hiep hoera: Prinses Ariane viert haar sweet sixteen

Feest in Huis ten Bosch! Het jongste A'tje mag alweer zestien kaarsjes uitblazen.

Het is feest in Paleis Huis ten Bosch vandaag! Prinses Ariane mag namelijk zestien kaarsjes uitblazen. Maar wat weten we nu eigenlijk over de jongste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima?

Sweet sixteen

Van prinsessen Amalia en Alexia hebben veel mensen een goed beeld, maar hun jongere zusje is altijd iets geheimzinniger geweest. Héél soms krijgen we iets over haar leven en persoonlijkheid te horen. “Ariane is een beetje een dromer”, vertelde Amalia bijvoorbeeld over haar jongste zusje in het boek dat Claudia de Breij over de kroonprinses schreef.

Andere insiders noemen haar eigenwijs en ondernemend. Ze mag graag haar eigen plan trekken. Zo zou ze qua karakter veel op haar beide ouders lijken. De charmante trekken welteverstaan, en wat minder de Hollandse koppigheid of Argentijnse drift. Wie weet is het daarom dat prinses Ariane volgens velen zo’n prettige uitstraling heeft.

2007

Royal glamour wordt er met de paplepel ingegoten! Een nog geen vijf maanden oude prinses Ariane viert hier de veertigste verjaardag van haar vader mee – een groot feest dat vanwege haar geboorte een paar maandjes werd uitgesteld.

Beeld: BrunoPress

2008

Worden we nog altijd vrolijk van!

Beeld: © RVD – Robin Utrecht Fotografie

2009

Too cute, een kleine Ariane die vol spanning de komst van Sinterklaas in Scheveningen afwacht.

Beeld: BrunoPress

2010

Prinses Ariane is dol op dansen, hockeyen en tennissen. Van jongs af aan al een sportieveling!

Beeld: © RVD

2011

Dóódeng, zo’n eerste schooldag.

Beeld: © ANP – Lex van Lieshout

2012

Vijf jaar!


Beeld: © RVD – Z.K.H. de Prins van Oranje

2013

Group hug! Een fotosessie vlak voor de troonswisseling, waarna prinses Ariane derde in lijn van de troonopvolging werd.

Beeld: BrunoPress

2014

De allereerste Koningsdag, oftewel de tijd van de matchende outfitjes en gezonde zenuwen.

Beeld: BrunoPress

2015

Wanneer je toch wel heel duidelijk het jongste zusje bent. Ariane moet het doen met Fredje, een van de kleinere edel dieren in de koninklijke stal.

Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

2016

Duidelijk een zusje van Amalia!

Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

2017

Máxima is dol op capejes, en mat ze ook al bij haar 10-jarige dochter aan.

Beeld: BrunoPress

2018

Die het blijkbaar wel voor herhaling vatbaar vond.

Beeld: BrunoPresse

2019

Weer ’n eerste schooldag, ditmaal op het Sorghvliet Gymnasium, in de voetsporen van ‘Am’ en ‘Lex’.

Beeld: © RVD – Z.M. de Koning

2020

Als beeldschone beugelbekkie op de nieuwste officiële prinsessenportretten.

Beeld: © RVD – Martijn Beekman

2021

Een memorabel modemomentje: prinses Ariane in het lang, zowel op Koningsdag als tijdens de viering van haar moeders vijftigste verjaardag.

Beeld: BrunoPress

2022

Met het vertrek van prinses Amalia en prinses Alexia was Ariane enige tijd de enige dochter in het paleis. “Misschien krijgen we nu wel een heel andere Ariane te zien”, voorspelde Máxima van tevoren. Maar uiteindelijk is de geheimzinnigheid rond Ariane vooral gebleven. Wel toonde ze op Koningsdag vorig jaar dat ze bepaald niet op haar mondje gevallen was. Zo vatte ze de sfeer in huis, na het vertrek van haar zussen, samen als ‘lekker rustig’.

Amalia Alexia Ariane
Beeld: BrunoPress

Inmiddels ligt dat natuurlijk weer een stukje anders. Met de dreiging die op de loer ligt rond haar oudste zus, is ook zij weer vooral binnen de paleismuren te vinden. Gelukkig zijn de banden tussen de zussen nog altijd sterk – zo bewezen zij al met hun matchende kettinkjes bij de najaar fotosessie van 2022.

Wij houden in elk geval onze fingers crossed voor een nieuw portretje vandaag, maar we gunnen de jonge prinses natuurlijk ook een heerlijke ochtend uitslapen en een fijne paasbrunch. En daarna? Tijd voor een uitgebreid verjaardagsfeest! Van harte gefeliciteerd, prinses Ariane!

Beeld: BrunoPress, RVD

Laatste nieuws