Actrice Gillian Anderson haalt uit naar The Crown-geruchten: ‘Totale onzin’

De actrice was het middelpunt van bizarre geruchten.

We moesten al een flinke poos wachten op het vijfde seizoen van royal dramaserie The Crown, en ook het aankomende zesde seizoen stelt ons geduld weer flink op de proef. Actrice Gillian Anderson, die in het vierde seizoen indruk maakte in de rol van Margaret Thatcher, reageert nu op vreemde geruchten rond het zesde seizoen.

Finale

Aan alle mooie dingen komt een eind, en dat geldt ook voor The Crown. Het zesde seizoen, dat au moment in productie is, moet een waardige afsluiter van de hitserie worden. Met alle drama die de Britse royals in de jaren ’90 hebben doorstaan, belooft dat een hoop spanning en sensatie voor de Netflix-show. En dat betekent natuurlijk dat andere media maar al te graag een graantje meepikken van dat succes.

Zo ook tabloidkrantje Metro, die deze week groot kopte: “The Crown-bazen ‘gedwongen om script te herschrijven doordat Gillian Anderson niet in staat blijkt haar rol weer op te pakken voor laatste seizoen'”. Pardon?

Gillian slaat terug

Gillian kennen we uiteraard als een absolute class act, die geen blad voor de mond neemt. In slechts twee woorden maakte zij deze week korte metten met dit verhaal: “Totale onzin.”

Fans van de serie zullen zich ongetwijfeld ook achter de oren gekrabbeld hebben bij deze headline: in het vierde seizoen was Thatchers tijd als prime minister immers al helemaal afgehandeld – waarvoor zou zij in het zesde seizoen nog eens moeten komen opdagen? De duidelijk niet goed ingelichte bronnen van Metro beweerden dat Anderson als Thatcher had moeten aantreden voor een verhaallijn rond het gouden jubileum van Queen Elizabeth (Imelda Staunton) en prins Philip (Jonathan Pryce). Problemen met de agenda’s zouden echter roet in het eten hebben gegooid. Afijn – niets van waar dus, aldus Anderson.

Royaal rolletje

Overigens heeft Gillian Anderson met haar rol in The Crown duidelijk de smaak te pakken gekregen. Vorige maand maakte Netflix namelijk bekend dat de actrice binnenkort te zien is in de film Scoop, over het beruchte Newsnight-interview van schandaalroyal Prince Andrew.

Wij zijn in elk geval reuze-benieuwd – maar het ziet er naar uit dat we ook voor dit koninklijke drama nog even geduld moeten hebben, met een releasedatum ergens in 2024. Nu maar hopen dat het zesde seizoen van The Crown ons tot die tijd zoet kan houden.

Bron: Metro, Variety, Twitter @GillianA | Beeld: The Crown, Netflix / Sophie Mutevelian

Laatste nieuws