Runway Rania: Jordaanse koningin in couture bij staatsbezoek Japan

Een Nederlands tintje voor de Jordaanse koningin!

De afgelopen dagen stonden voor de Jordaanse royals helemaal in het teken van hun officiële bezoek aan Japan. Handjes schudden, fotomomenten voor de toegestroomde pers, en natuurlijk: op je best voor de dag komen. Rania stelde in een goede selectie designer-outfits niet teleur!

Designers, designers, en meer designers

Een béétje mode-liefhebber weet wel dat naast Milan, Parijs, en NYC, ook Japanse hoofdstad Tokyo een bijzonder fashionable cultuur kent. Dat Rania de afgelopen dagen verscheen in de ene na de andere designeroutfit, verbaasde dan ook niemand. Want laten we eerlijk wezen: de Jordaanse koningin staat sowieso bekend als een royal die niet vies is van een peperduur labeltje hier of daar.

Deze week had Rania het er maar druk mee. Op één dag trok de royal in totaal drie verschillende outfits uit de koninklijke koffer, die van top tot teen rechtstreeks van de catwalk lijken te komen. De experts van Instagram-account @Royalfashionpolice wisten alle designer-items op een rijtje te zetten.

Oranje tintje

We beginnen met de prachtige beige robe manteau die Rania droeg bij haar ontmoeting met het keizerlijk paar. Deze heeft namelijk een vrij bijzonder detail…

rania japan
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De lichte mantel is namelijk een creatie van niemand minder dan Marokkaans-Nederlandse designer Mohamed Benchellal! Juist ja: dezelfde designer die Máxima uitkoos voor haar verschijning bij Prinsjesdag vorig jaar. Met een gouden tailleriem, een Fendi-tas in haar hand en een stel goede pumps maakte Rania haar outfit af.

Pretty in pink

Diezelfde dag verscheen Rania in een haast meisjesachtig romantische outfit van Zimmermann. Lichtroze, met uitgebreide bloemenappliqués…Rania had duidelijk de lente in haar bol.

japan rania
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

De Fendi-tas werd ingeruild voor een exemplaar van royal favoriet Gabriela Hearst, en om het designer-feestje compleet te maken trok Rania nog een set Dior-pumps uit de kast.

Scherpe couture-look

En ten slotte: een goed pak kan anno nu ook niet ontbreken in de kledingkast van een gemiddelde royal dame. Maar een basic blazer en pantalon? Niet voor Rania!

rania japan
Beeld: NL Beeld / BrunoPress

In plaats daarvan krijgen we van de Jordaanse koningin een absolute masterclass in hoe je met neutrale kleuren toch een overduidelijk fashion statement kunt maken. Zo droeg ze een broekpak van designer Alexandre Vauthier, die rechtstreeks van de AW22 couture runway afkomstig is. Met dit keer een tas van Dior en een stel knalrode pumps van Gianvito Rossi laat Rania zien dat ze helemaal business ready is.

Welke outfit is jouw favoriet?

Bron: Instagram @Royalfashionpolice, MOFA Japan | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws