‘Harry en Meghan werken slechts één uur per week’, volgens belastingdocumenten

Uurtje factuurtje voor de Sussexes?

Handjes schudden, je gezicht laten zien, speeches houden: de royals hebben het er maar druk mee. Harry en Meghan mogen dan misschien geen werkende royals meer zijn, maar het aantal uren dat zij volgens hun belastingaangifte werken, ligt wel héél laag. Toch zou dat helemaal niet zo ongewoon zijn, meldt Newsweek.

Archewell

We kennen het verhaal inmiddels in geuren en kleuren, met dank aan de interviews, documentaires, en natuurlijk memoire van de hertog van Sussex. Of het tussen H&M en de Windsors óóit nog goedkomt? Wij durven onze handen er niet voor in het vuur te steken.

Aangezien de twee niet langer in de weer zijn als working royals, hebben ze met hun Archewell Foundation toch hun liefdadigheidswerk voortgezet. Maarre: zoveel werk lijkt er volgens documenten van de stichting niet verricht te worden door de hertog en hertogin

Uurtje factuurtje

Newsweek meldt dat de Sussexes volgens de belastingaangifte van de Archewell Foundation beiden slechts één uur per week klokken voor de stichting. Wat zij met die andere 167 uren in de week doen? Tja…

Toch zou er volgens het blad een goede verklaring voor zijn. Jurist Seth Perlman legt uit dat dit vrij standaard is voor bestuurders van grote organisaties. “Als je vier bestuursvergaderingen in een jaar hebt – en dat is wat bestuurders doen, zij houden bestuursvergaderingen – dan zit je op ongeveer twaalf uur per kwartaal. En dat is, you know, een degelijke hoeveelheid tijd voor bestuursleden om hun werk te doen.” Hij noemt dat verschillende andere prominente organisaties, zoals de Obama Foundation en de Chan Zuckerberg Initiative, de uren van hun bestuurders op een soortgelijke manier vastleggen.

Goede werken

Verder valt er uit de belastinggegevens van de Archewell Foundation op te maken dat de organisatie zich inderdaad voor een hoop verschillende initiatieven heeft ingezet over 2021. Zo zou er zo’n dertien miljoen dollar ingezameld zijn, waarvan weer drie miljoen is uitgedeeld door de organisatie. Zo is er onder meer $300.000 naar de World Central Kitchen gegaan, $250.000 naar Harvard, en $125.000 naar de NAACP.

Lekker nobel bezig dus, in dat ene uurtje per week!

Bron: HLN.be, Newsweek | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws