Wow! Dit is hoe de partner van Cornald Maas eruitziet

De twee zijn al decennialang gelukkig samen!

Hij staat bekend als ‘Mister Eurovisie’, en is al decennialang actief in de showbizz-wereld – zowel voor, als achter de schermen. Maar hoe gaat het eigenlijk in z’n privéleven met Cornald Maas?

Mister Eurovisie

Met het jaarlijkse Songfestival-feest aan de horizon, staat Cornald Maas weer volop in de belangstelling. Al jarenlang lijkt de presentator onlosmakelijk verbonden aan het muzikale feest.

Al vanaf 2003 houdt Cornald zich bezig met het internationale festijn. Zo is hij jarenlang jurylid geweest bij de nationale voorrondes. Bij de internationale finales is Cornald al sinds 2004 te horen als commentator. Een kleine uitzondering was de periode van 2011 tot en met 2013. Toen was er namelijk wat wrijving ontstaan tussen Cornald en omroep AvroTros, nadat hij zich via Twitter negatief had uitgelaten over Songfestival-act Sieneke.

Vanaf 2014 keerde Cornald echter weer terug, en sindsdien is hij zij aan zij met Jan Smit te horen als commentator, met twee uitzonderingen: in 2020 werd het festival natuurlijk gecanceld, en in 2021 moest Jan Smit zélf op de bühne staan om het feest aan elkaar te praten. Toen mocht Sander Lantinga naast Cornald plaatsnemen achter de microfoon.

Meer dan Songfestival

Hoewel Cornald en ‘zijn’ Songfestival nog altijd een gouden combinatie blijken te zijn, heeft de showbizz-veteraan ook een hoop andere klussen op zijn indrukwekkende cv staan. Zo begon Cornald al in 1989-1990 zijn carrière als televisieredacteur bij het wekelijkse praatprogramma Lopend Vuur, met Philip Freriks en Leoni Jansen.

Ook heeft Cornald bij de VARA gewerkt aan programma’s als De Schreeuw van de Leeuw, met Paul de Leeuw, en Sonja op Zaterdag, met Sonja Barend. Bij de VPRO werkte hij bovendien als eindredacteur van De Plantage, met Hanneke Groenteman. Niet het minste rijtje namen om op je curriculum vitae te kunnen zetten, natuurlijk!

Maar hoe vergaat het Cornald in z’n privéleven? Dat lees je op de volgende pagina…

Laatste nieuws