Prins Albert doet boekje open over opvoeding Jacques en Gabriella

Hoe pakken Albert en Charlene de opvoeding aan?

Binnenkort is het honderd jaar geleden dat wijlen prins Rainier III werd geboren. Speciaal voor de gelegenheid, worden er allerhande activiteiten georganiseerd in prinsdom. Onlangs vertelde prins Albert van Monaco over zijn ervaringen met de prins als zijn vader, én lichtte hij een tipje van de sluier op over z’n opvoed-tactieken met tweeling Jacques en Gabriella.

Prince Rainier

Als troonopvolger en zoon van prins Rainier en actrice Grace Kelly, is Albert natuurlijk opgegroeid in de spotlights. Hello Monaco voelt hem aan de tand over zijn relatie met z’n ouders. De prins vertelt bijzonder openhartig over z’n jeugd, en deelt:

“Vader was een beetje intimiderend – eerder veeleisend, dan hard. Mensen die hem goed kenden, zeggen dat hij soms niet makkelijk was. Hij was soms impulsief, en soms juist meer verlegen”, onthult de prins. Albert denkt overigens met warme gevoelens terug aan zijn jeugd. “Ze namen de tijd om naar ons te luisteren”, vertelt hij over z’n ouders.

Twins

En hoe pakt hij dat nu dan zelf aan, met Gabriella en Jacques? De prins legt uit dat hij en Charlene redelijk laid-back ouders zijn, om de simpele reden dat de tweeling zich prima weet te gedragen. “Jacques en Gabriella zijn nooit heel luidruchtig geweest. Ik laat ze opbloeien en zich openstellen naar de wereld”, vertelt de prins.

Samen met Charlene is hij er natuurlijk altijd voor z’n kroost, maar echt streng hoeven ze niet te zijn, legt hij uit. “Ze zijn ontzettend vrolijk, ontzettend nieuwsgierig, en vrij easy going. Charlene en ik hoeven ze echt niet vaak een standje te geven”, aldus de vorst.

Betrokken vader

Naast vorst en man is Albert duidelijk betrokken bij het reilen en zeilen van zijn kroost. Zo zien we Gabriella en Jacques waarschijnlijk het vaakst van alle jonge royals. Waar veel andere royals ervoor kiezen om hun kinderen alleen bij officiële gelegenheden in de spotlights te zetten, ligt dat in Monaco toch anders.

Van sportwedstrijden tot liefdadigheid en van wildlife tot wilde dieren: Jacques en Gabriella mogen (bijna) overal mee naartoe. Wel zo fijn dat de twins zich dus altijd braaf gedragen!

Bron: Hello Monaco | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws