William en Kate delen prachtige nieuwe foto van Queen Elizabeth

Knus bij 'gan-gan' Elizabeth op de bank met (bijna) alle achterkleinkinderen.

Vanmorgen stonden we al even stil bij de geboortedag van wijlen Queen Elizabeth. Ze zou vandaag 97 jaar geworden zijn, maar helaas overleed zij vorig jaar op 96-jarige leeftijd. William en Kate halen met een heel bijzondere foto herinneringen op aan hun (schoon)-grootmoeder.

Omringd door liefde

In de prachtige foto die we niet eerder gezien hebben, zit koningin Elizabeth op een comfortabele bank met een hoop nazaten om zich heen. En op de zoete foto, die afgelopen zomer werd genomen op Balmoral zien we alleen maar blije gezichten!

Op de foto staan achteraan Lady Louise Mountbatten-Windsor en broertje James, Earl of Wessex. Op de middelste rij zien we Lena Tindall, prins George, prinses Charlotte, Isla Phillips en prins Louis. Naast Elizabeth zitten tenslotte Mia Tindall met broertje Lucas op schoot, en aan haar andere zijde zit Savannah Phillips.

De enige achterkleinkinderen die op deze foto ontbreken zijn Archie en Lilibet, die natuurlijk bij papa en mama in Montecito verbleven. Ook August Brooksbank, het zoontje van prinses Eugenie, en Sienna Mapelli Mozzi, de dochter van prinses Beatrice ontbreken.

Bijzondere rol voor Kate

Een extra bijzonder detail aan de foto: deze blijkt genomen te zijn door niemand minder dan prinses Kate! De prinses heeft zich al vaker een kundig fotograaf getoond. Vorig jaar kroop de prinses (toen nog hertogin) ook al achter de lens om haar stief-schoonmoeder Camilla vast te leggen.

“Ze heeft echt goede foto’s gemaakt en je weet dat ze het heel natuurlijk doet… we hebben er veel plezier aan beleefd”, aldus Camilla destijds.

Groot gemis

Ook andere royals stonden al stil bij de bijzondere dag. Zo deelde het officiële Instagram-account van Charles en Camilla een kiekje van Elizabeth met een korte terugblik op haar leven en nalatenschap.

Sarah Ferguson, de Duchess of York, blikte ook terug op haar herinneringen aan de overleden monarch. “Ik mis haar meer dan ik in woorden kan uitdrukken”, zo schreef Fergie. En daar sluit Beau Monde zich helemaal bij aan.

Bron: Twitter @Kensingtonroyal, Town and Country Mag | Beeld: NL Beeld / BrunoPress

Laatste nieuws