Zien: alle keren dat Máxima een felle kleur rockte

Van kanariegeel tot kikkergroen: Máxima is de koningin van de knalkleuren.

Nou zien wij alles door een gekleurde bril als het om Máxima gaat, maar dat ze uitblinkt in zowat elk kleurtje van de regenboog, weten we inmiddels wel. Ze flaneert graag rond in de hipste tinten, uiteraard volledig passend bij de gelegenheid. Of het nou om een alledaags modelletje of een excentrieke outfit gaat, ze weet een knalkleur briljant te dragen. Dit zijn onze favoriete momenten van Máxima die kleur bekent.

Knalroze

In 2017 deed tijdens een bezoekje aan Krimpenerwaard een nieuwe felroze japon van modehuis Natan zijn intrede. De koningin combineerde de knalkleur echter met zachte bruine accessoires. Máxima had het zichtbaar naar haar zin en stal, zoals altijd, de show met een knalroze robe. Oeh la la!

Beeld: NL Beeld

Blauw bloed

De Natan-japon die koningin Máxima tijdens een ontvangst van de Nederlandse Olympisch medaillewinnaars in 2021 droeg, is blauwer dan de Griekse zee. Als het aan ons ligt, verdiende de felblauwe overslagjurk met brede manchetten minstens een medaille. Wauw! De clutch is een ontwerp van Bottega Veneta.

Beeld: NL Beeld

Kanariegeel

If all else fails: go Pino. En niks geen schaars ruchetje, gewoon meteen tien. Het letterlijke lichtpunt van dit officiële bezoek aan Jordanië in 2018, zó zien we dat graag. Saillant detail: In 2020 verscheen Máxima nog eens in de prachtige japon, maar toen had het ineens een ander kleurtje. Speciaal voor Prinsjesdag liet ze de jurk een paar tinten donkerder verven, in de modieuze kleur okergeel.

Beeld: NL Beeld

Mooi rood is niet lelijk

Máxima straalde en rouge bij het staatsbanket met Macron eerder deze maand. Ze droeg een klassieke creatie van Claes Iversen met een flinke portie drama rond de mouwen – wij zijn fan! De koningin combineerde haar kleedje met de bekende Anna Paulowna-tiara in z’n parel-setting en een set prachtige parel-sieraden maakt de boel af.

Beeld: NL Beeld

Koningin van ons kikkerlandje

Eerlijk is eerlijk: niet iedereen kan dit kikkergroene kleedje dragen zoals Máx dat in 2014 deed. Het ontwerp is van –  hoe kan het ook anders –  Natan en heeft een overslag bij het rokgedeelte en een gedrapeerde halslijn. De hoed, in de vorm van een blad, is van Fabienne Delvigne. Chapeau dat onze modekoningin dit kleurtje aandurfde!

Beeld: NL Beeld

Met alle bijzondere creaties en kleuren waarin we de koningin regelmatig spotten, zijn wij enorm benieuwd naar de inhoud van haar kast. Saai staat absoluut niet in het woordenboek van Máxima!

Bron: Mode Koningin Máxima, Archief Beau Monde | Beeld: NL Beeld, © ANP, Raad van State

Laatste nieuws