Willem-Alexander over imitaties prins Bernhard: ‘Dat is toch humor?’

'Ik mag hier zitten ondanks het feit dat ik uw grootvader nog weleens een keer nagedaan heb...'

Gisteren waren natuurlijk alle ogen gericht op de Oranjes, die in Rotterdam uitgebreid de verjaardag van koning Willem-Alexander én zijn tienjarig troonjubileum vierden. Maar er verscheen gisteren dus óók een nieuwe aflevering van de podcast Door de ogen van de Koning.

2018

In alweer de zesde aflevering van de koninklijke podcast staat het jaar 2018 centraal. Edwin Evers voelt de koning aan de tand over een jaar vol hoogtepunten – met name op sportgebied. We weten immers dat onze vorst groot sportfanaat is, en in 2018 vonden de Olympische Winterspelen van Pyongyang plaats.

Imitatie

Maar het gesprek gaat niet alleen maar over sport. Zo merkt Evers op: “Ik mag hier zitten ondanks het feit dat ik uw grootvader nog weleens een keer nagedaan heb.” Wim-Lex reageert dat het waarschijnlijk vooral komt omdat de twee elkaar kenden van interviews bij de Olympische Spelen. “Ja, u denkt: ‘Die grootvader, daar praat ik maar even overheen’.”

De discjockey trekt vervolgens helemaal de stoute schoenen aan, en vraagt: “Wat vonden jullie daarvan?” Gelukkig blijkt dat de Oranjes hun gevoel voor humor nog altijd niet verloren hebben. “Ik vind het fantastisch, ik vind het ontzettend geestig, dat maakt toch helemaal niet uit?”, legt Willem-Alexander uit. “Dat is toch humor. Ik doe het zelf ook nog weleens…”, aldus de vorst.

Koning komiek

“Wacht even, nu gaan we een leuke afslag nemen. Wat doet u zelf ook nog weleens?”, vraagt Evers vervolgens. Hierop legt Willem-Alexander uit dat hij zelf ook nog wel eens een imitatie van zijn grootvader uit de trukendoos haalt.

“Ik doe het ook weleens bij de kinderen en dan vinden ze het ook wel erg geestig”, aldus WA. “Wat doet u bij de kinderen?”, vraagt Evers nog voor de zekerheid. “Nou, doe je grootvader nog eens na”, stelt Wim-Lex. Ook al hebben de drie A’tjes hun overgrootvader dus zelf nooit (bewust) meegemaakt – via vaderlief krijgen ze er toch een goed idee van hoe prins Bernhard in elkaar stak.

Zelf krijgen we overigens die imitatie van Wim-Lex niet te horen. “Het podium is voor u!”, biedt Evers nog aan, maar helaas slaat de koning dat aanbod af. “Dat doe ik dus bij de kinderen”, aldus Willem-Alexander. “Maar”, stelt hij, “zo goed als u het deed kan ik het toch niet.” Kom op Willem, nu willen we daar ook graag zélf over oordelen…

Bron: Door de ogen van de Koning, aflevering 6 | Beeld: ©RVD

 

Laatste nieuws