Feest bij de Waleses: Kate en William zijn twaalf jaar getrouwd

De royals vieren de liefde met nieuw kiekje.

Voor William en Kate is 29 april een bijzondere dag: het is de dag dat ze in het huwelijksbootje stapten. Dit jaar is dat alweer twaalf jaar geleden!

Nieuw kiekje

Om op deze bijzondere dag de liefde te vieren, delen de Waleses een nieuw kiekje op hun Instagram-account. “12 years❤️ ”, luidt de caption. Op de foto zien we een stralende prinses Kate samen met manlief prins William tijdens een fietstour door het Engelse platteland.

Way, way back

William en Kate leerden elkaar al in 2001 kennen, toen ze allebei aan de St. Andrews University in Schotland studeerden. Kate had op dat moment nog een relatie, die twee jaar later op de klippen liep. De vonk tussen William en Kate sloeg over en na een knipperlichtrelatie van een aantal jaar verloofden ze zich tijdens een vakantie in Kenia in november 2010.

Twaalf jaar geleden

Op 29 april 2011 stapten de toen 28-jarige William en de 29-jarige Kate de Westminster Abbey binnen om elkaar het jawoord te geven. Bij die plechtigheid waren natuurlijk veel andere royals en celebrities aanwezig, onder wie Elton John en David Beckham. Ook onze Willem-Alexander en Máxima (toen nog kroonprins en -prinses) waren van de partij. Inmiddels zijn we twaalf jaar verder en hebben William en Kate drie prachtige kinderen: prins George, prinses Charlotte en prins Louis.

Beeld: NL Beeld

Groots uitgepakt

Van Kate’s iconische trouwjurk tot de gastenlijst en de koninklijke tradities die ze braken: het was allemaal even uitbundig en groots. Meer dan 1.900 mensen waren bij de ceremonie in Westminster Abbey en een ‘kleinere’ groep van 600 mensen was uitgenodigd voor een lunchreceptie in Buckingham Palace. Voor het diner werd de gastenlijst nog eens gehalveerd – al kun je met 300 gasten nog steeds een hele balzaal vullen. Maar met 26 miljoen kijkers wereldwijd konden we deze royal wedding toch al niet meer ‘intiem’ noemen.

Bron: Beau Monde Archief, Instagram @theprinceandprincessofwales | Beeld NL Beeld

Laatste nieuws