Charles en Camilla vorstelijk vastgelegd op nieuwe portretten in aanloop naar de kroning

Ze lijken er helemaal klaar voor te zijn!

Met nog maar een aantal dagen te gaan tot de kroning op 6 mei, heeft Buckingham Palace drie nieuwe foto’s van koning Charles en koningin-gemalin Camilla gedeeld. Enne, ze zitten er voorafgaand aan de grote dag bij alsof ze er helemaal klaar voor zijn!

Nieuwe portretten

Charles kan beginnen met aftellen want het is bijna zover – dit weekend wordt hij eindelijk gekroond. Naar aanloop van deze dag worden we door Buckingham Palace getrakteerd op een drietal statige kiekjes van het paar. De foto’s zijn vorige maand gemaakt in de blauwe salon van het paleis door Hugo Burnand, de officiële fotograaf die ook het huwelijk van Charles en Camilla in 2005 vastlegde. Met het bijzondere moment van de kroning in aankomst, zet hij de knappe koppen geheel in stijl op de kiek.

Koninklijke kiekjes

De koning draagt ​​een blauw pak van Anderson and Sheppard, een blauwe stropdas en een wit overhemd van het merk Turnbull and Asser. Hij zit in een met verguld hout en zijde beklede fauteuil die dateert uit 1829 en werd geleverd aan koning George IV om Windsor Castle in te richten.

Beeld: NL Beeld

Ondertussen ziet koningin-gemalin Camilla er elegant uit in een blauwe wollen jurk van haar favoriete ontwerpster Fiona Claire. Ze combineert de prachtige japon met de set pareloorbellen van wijlen Queen die is versierd met saffier en robijn. Om de look af te maken draagt ze rond haar nek een parelketting uit haar privécollectie. Ze zit – stralend en wel – in een gestoffeerde leunstoel van verguld hout en zijde uit 1812.

Beeld: NL Beeld

Op de laatste foto zien we het tweetal naast elkaar staan voor een portret van koning George V, geschilderd kort na zijn kroning in juni 1911. Wat een plaatje!

Beeld: NL Beeld

Met de grote dag naderende betrappen we het paar nog niet op knikkende knietjes, maar dat zal deze week binnen de paleismuren misschien wel anders zijn. Ze hebben in ieder geval de uitstraling en allure van een volwaardig king and queen. Maarre, dat wisten we natuurlijk allang!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws