Charles en Camilla’s grootste mijlpalen voorafgaand aan de kroning in beeld

Voor alles is een eerste keer!

Charles en Camilla kunnen nu echt beginnen met aftellen want het is bijna zover – morgen vindt de kroning plaats. Dit historische moment komt minder dan een maand nadat het paar hun 18e huwelijksjubileum vierde. We blikken daarom graag nog even terug op de grootste mijlpalen van Charles en Camilla samen.

Voor het eerst samen gespot

Twee jaar na de tragische dood van Lady Di traden Charles en Camilla voor het eerst samen in de openbaarheid. Ze werden op 28 januari 1999 voor het eerst in het openbaar gefotografeerd, toen het stel een 50e verjaardag bijwoonde van Camilla’s zus, Annabel Elliot, in The Ritz in Londen. In een mediastrategie die bekend staat als Operatie Ritz, hielp de toenmalige plaatsvervangend privésecretaris van de prins, Mark Bolland, de berichtgeving over hun eerste officiële optreden te in goede banen te leiden. Want ja: een hele happening was het wel. Hoeven we niet uit te leggen toch?

Burgerlijke ceremonie

Enkele jaren fast forward en Camilla en Charles kregen de seal of approval en gaven elkaar in 2005 het jawoord. De kroonprins trouwde op 9 april eindelijk met zijn grote liefde tijdens een burgerlijke ceremonie in Windsor Guildhall. Terwijl de bruidegom in een formeel tenue verscheen, droeg de koninklijke bruid een crèmekleurige jurk van Robinson Valentine en een hoed met veren van Philip Treacy. Camilla werd toen bekend als de hertogin van Cornwall.

Met een heel land aan Diana-fans, kunnen we van de trouwdag van Charles en Camilla wel zeggen dat het niet een van de populairsten was. Wijlen Koningin Elizabeth was destijds zelfs niet aanwezig bij het ceremoniële deel van de bruiloft. Hoewel ze juist enorm blij voor haar zoon was dat hij eindelijk bij de vrouw was van wie hij zoveel houdt, kon ze volgens verschillende bronnen niet bij de bruiloft van Charles en Camilla zijn vanwege haar rol als hoofd van de Church of England. Zij keurden een scheiding (en die van Charles en Diana dus ook) namelijk af.

Royal wedding

De burgerlijke plechtigheid van het paar werd gevolgd door een dienst van gebed en toewijding in Windsor Castle, waar wijlen koningin, wijlen hertog van Edinburgh en leden van de koninklijke familie aanwezig waren. Camilla kleedde zich om in een zijden chiffon jurk met daarop een bijpassende oesterzijde jas. Charles trouwt ein-de-lijk met zijn grote liefde, enne… dat straalt ervan af!

Eerste balkonmoment

Slechts een paar maanden na hun huwelijk maakten Charles en Camilla hun debuut op het balkon van Buckingham Palace toen ze Trooping the Colour bijwoonden ter gelegenheid van de verjaardag van de koningin. Haar eerste verschijning op het balkon van de Queen was een symbolische gebeurtenis: eindelijk was Camilla onderdeel van de familie van de man die ze al zo lang liefhad.

Eerste royal tour

 

Charles en Camilla voerden hun eerste officiële tour als man en vrouw uit in november 2005, toen ze de VS bezochten. Het bezoek van een week van het paar omvatte een diner in het Witte Huis met de toenmalige president George W Bush en First Lady Laura Bush, evenals verlovingen in San Francisco en New Orleans.

Eerste officiële portret als koning en koningin-gemalin

 

Recent werd het eerste officiële portret van de koning en zijn gemalin gemaakt voorafgaand aan de kroning. Ze werden geschoten in de blauwe salon van het paleis door Hugo Burnand, de officiële fotograaf die ook het huwelijk van Charles en Camilla in 2005 vastlegde. Met het bijzondere moment van de kroning in aankomst, zet hij de knappe koppen geheel in stijl op de kiek. De koning draagt ​​een blauw pak van Anderson and Sheppard, een blauwe stropdas en een wit overhemd van het merk Turnbull and Asser. Ondertussen ziet koningin-gemalin Camilla er elegant uit in een blauwe wollen jurk van haar favoriete ontwerpster Fiona Claire.

Nog héél even geduld en we kunnen een nieuwe mijlpaal aan het archief toevoegen!

Bron: Hello! Magazine, archief Beau Monde| Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws