Koningin-gemalin Camilla deelt dé ultieme tip om fit te blijven

Wie had dat gedacht?

Eerlijk is eerlijk, koningin-gemalin Camilla ziet er op 75-jarige leeftijd nog steeds uit om door een ringetje te halen. De grote vraag is dan ook hoe ze nog steeds zo lekker in haar vel zit. Echter, is dit heel erg makkelijk te verklaren: de koningin-gemalin zit namelijk op een échte prinsessensport. 

Camilla

Wellicht heb je wel eens eerder gehoord dat Camilla op de prinsessensport ballet zit. De koningin-gemalin windt er dan ook geen doekjes om als er wordt gevraagd hoe ze zo fit blijft. In gesprek met een jurylid van het Britse programma Strictly Come Dancing praat ze openhartig over de balletlessen die ze volgt en onthult daarnaast nogal een onverwacht detail.

Gratis balletles

Al eerder in 2018 liet de Queen Consort weten dat ze geïnspireerd is geraakt door ballet na een bezoek aan een van de Silver Swans lessen. “Ik dacht eerst: wat moet ik me hierbij voorstellen?’ Allemaal ouderen zoals ik die staan te stuntelen op één been. Maar wat ik zag, was compleet het tegenovergestelde. Iedereen was zo goed dat ik sindsdien zelf ook balletles neem en het heeft me zoveel goeds gebracht!”

En ja, van zo’n royalty verwacht je natuurlijk dat ze een van de duurste personal trainers heeft gestrikt om haar te begeleiden in haar balletproces. Maar niets is minder waar. Zo onthulde Camilla in het gesprek dat ze vanuit huis gewoon meedoet aan een gratis balletles samen met een paar vriendinnen. Oké, St. James Palace bevat vast een kamer waar Cam gezellig met haar vriendinnen kan balletten zodat ze niet in de woonkamer staat te dansen, maar hey: als je de luxe hebt, waarom ook niet?

Beschermvrouw

Vooral tijdens de coronapandemie vermaakte Camilla zich goed tijdens de balletlessen van Silver Swans. En hoewel de koningin-gemalin zich nu aardig thuis voelt in de balletwereld, is ze inmiddels al vijf jaar hard aan het balletten. En om haar liefde voor de prinsessensport nóg meer te laten blijken, is ze ook nog eens de beschermvrouw van de academie geworden.

Bron: Libelle, Express | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws