Kleinzoon Camilla breekt arm en zal eretaken tijdens kroning uitvoeren met één arm

Ouch! Hopelijk helpt de rest hem een handje.

Het is een heuse eer, dat dragen van het lange, zware kroningsgewaad van Camilla. Maar met een gewicht van bijna zeven kilo is het ook een uitdaging op zich. Een van haar kleinzonen, Gus Lopes, krijgt het extra zwaar voor zijn kiezen zaterdag. Hij heeft namelijk vlak voor het moment suprême zijn arm gebroken.

Ongelukje

Hun pad naar de troon kan nauwelijks als conventioneel worden omschreven – en is zeker verre van onbezorgd geweest. We vertrouwen erop dat het geen slecht voorteken is dat Camilla’s kleinzoon, en een van haar Pages of Honour, een incidentje heeft gehad. De ongelukkige in kwestie is Gus Lopes, de 13-jarige zoon van Camilla’s dochter Laura en haar man Harry Lopes.

Bijgestaan ​​door zijn tweelingbroer Louis en hun neef Freddy Parker Bowles zal Gus verantwoordelijk zijn voor het omhoog houden van de sleep van zijn grootmoeder – waarschijnlijk wel 15 pond wegend – terwijl ze de weg afdaalt in Westminster Abbey. “Gus brak zijn arm bij een fietsongeluk terwijl hij op vakantie was”, vertelt een vriend van de familie. Hij zal, samen met haar andere hulptroepjes, dat zware stukje stof dus met één arm moeten dragen. “Het gips is verwijderd, maar hij moet het op de grote dag in een mitella hebben.”

Collega-prinsje George

De negenjarige prins George, het oudste kind van William en Kate, draagt op zijn beurt het kroningsgewaad van koning Charles. Hij is namelijk één van de Pages of Honour van zijn opa. Deze onderscheiding wordt meestal toegekend aan senior leden van het koninklijk huis. Hij zal, net als zijn collega’s aan de andere kant, verantwoordelijk zijn voor het dragen van de immense sleep.

Hoe het de boys zal vergaan tijdens dit spannende moment, zien we aanstaande zaterdag. Over waar en wanneer je het historische moment precies live kunt volgen, vertellen we je zeer binnenkort meer!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld/Brunopress

Laatste nieuws