Prinses Mary krijgt stoere nieuwe rol in stijl

Geen designerjapon, maar ceremonieel zwaard.

Een grote dag voor prinses Mary gisteren: de Deense prinses met haar Australische roots kreeg namelijk een belangrijke nieuwe rol toebedeeld. En die accepteerde zij geheel in stijl – zonder designerkleedje, maar mét ceremonieel zwaard.

Druk, druk, druk!

De Deense royals zijn een stel ontzettend bezige bijen. Helemaal met het trage (edoch gestage) herstel van koningin Margrethe en het aankomend vertrek van prins Joachim en zijn gezin naar de Verenigde Staten, moest er wat geschoven worden in de royal duties.

Gisteren werd, net als in Nederland, het einde van de Tweede Wereldoorlog herdacht bij de Denen. Bij een herdenking door de Deense Burgerwacht was ook kroonprinses Mary aanwezig. Zij verruilde de Gianvito Rossi’s voor een stel stevige stappers, en haar luxe labels voor een gepast uniform.

Mary
Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Prinses Majoor

Al sinds 2008 heeft Mary een rol binnen de Deense strijdkrachten. Zo begon zij in 2008 bij de Burgerwacht (op z’n Deens: de Hjemmeværnet) en mocht ze na verschillende promoties sinds 2019 de titel van kapitein voeren. Gisteren ging de prinses dus opnieuw een stapje omhoog, en werd zij benoemd tot Majoor à la Suite. Met andere woorden: het gaat hier (zoals wel vaker bij royals in ’t leger) om een ere rol. Alsnog een indrukwekkende prestatie van Mary, die zich in haar uniform duidelijk op haar plek voelde.

Over de jaren heen heeft Mary deelgenomen aan verschillende militaire oefeningen bij de Deense Burgerwacht – dat uniform is haar dan ook niet vreemd. We hebben over de jaren heen een indrukwekkend aantal kiekjes gezien van de kroonprinses die onderdeel is van allerhande trainingen.

Bron: Instagram @Detdanskekongehus | Beeld: NL Beeld / Abaca Press

Laatste nieuws