De enige royal die tóch een tiara droeg naar Charles’ kroning

En nee, ze droeg 'm niet op haar hoofd...

Hoewel we bij een royal aangelegenheid als een kroningsreceptie vooral een hoop glamour verwachten, leek een tiara niet inbegrepen bij de dresscode. Ook niet op 5 mei, bij een glamoureuze receptie voorafgaand aan de kroning. De royal ladies verschenen het hele kroningsweekend tot onze grote teleurstelling massaal zonder kroontje, maar er was één royal die de stoute schoenen aantrok en op een wel heel speciale manier tóch een tiara wist te dragen tijdens de receptie.

Traditie

Het is voor niemand een geheim dat de Britten wel fan zijn van een beetje traditie. Een ceremonie hier, een ritueel daar – uiteraard alles voorzien van een goede dosis pomp and circumstance. Een van die tradities is ook dat aanwezige royals en adellijken bij een kroningsceremonie niet alleen in hun goeie goed komen opdagen, maar dat er bij de dames een trotse tiara bovenop het keuninklijke hoofd prijkt.

Verandering

En hoewel royals normaal gesproken steevast aanhouden aan dergelijke tradities, leek het er bij Charles’ ceremonie op dat de nieuwe koning van Engeland toch wel in is voor wat verandering. Want waar het in 1953, op Elizabeths grote dag, stikte van de glinsterende hoofddeksels, was er dit weekend bij Charles geen tiara te ontdekken. Althans…

Ketting

Er was toch iemand die het niet kon laten om een tiara toe te voegen aan haar outfit. Niemand minder dan groothertogin Maria Teresa van Luxemburg verscheen namelijk ten tonele met zo’n glinsterend juweel – niet op haar hoofd, maar om haar hals. De Emerald Peacock Tiara tilde haar zakelijke Alexander McQueen-outfit naar een hoger royal-level. De bijpassende, smaragdgroene oorbellen maakten het geheel extra glamourous.

tiara
Bron: NL Beeld

De keuze om tóch een tiara te dragen terwijl zelfs Kate bescheiden bleef in haar accessoires was gedurfd, maar we kunnen niet ontkennen dat het Maria Teresa weer allemaal beeldig staat!

Bron: The Court Juwelier, Instagram @royalfashionpolice, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws