Gaat Alexia straks studeren in Groningen?

Volgens verschillende bronnen verhuist de prinses binnenkort naar het noorden des lands.

Het is al even geleden sinds we prinses Alexia voor het laatst hebben gezien. De middelste dochter van Máx en Wim-Lex blokt momenteel keihard om haar eindexamen deze zomer te halen, zodat ze in september aan haar studententijd kan beginnen. Maar waar gaat de prinses eigenlijk studeren?

Terug naar Nederland

Tot onze grote teleurstelling moesten we haar (en haar fabulous outfit) op Koningsdag missen, maar het goede nieuws is dat Alexia deze zomer eindelijk terugkomt naar Nederland. De prinses maakt op dit moment haar laatste jaar op het United World College in Wales af en keert dan weer huiswaarts om een ouderwets Nederlandse studententijd te beleven. In welke stad dat zal zijn is nog niet bevestigd, maar volgens bronnen zit de kans er dik in dat Alexia in september naar Groningen zal verhuizen.

Groningen

Eerder in 2018 suggereerde de commissaris van de koning, René Paas, al eens dat de A’tjes best wel eens in Groningen zouden kunnen studeren. Hoewel de meeste Nederlandse royals gaan studeren in Leiden, zou Alexia niet de eerste zijn die kiest voor Groningen. Ook prins Maurits, prinses Marilène en prinses Laurentien hebben in hun jongere jaren een prima tijd beleefd in de noordelijke studentenstad.

Studententijd

Naar verluidt zou Alexia in de Schildersbuurt komen te wonen, en lid worden van het Groninger Studenten Corps Vindicat Atque Polit. Wat de prinses precies gaat studeren en of de geruchten echt waar zijn is nog niet bevestigd, maar één ding is zeker: paps en mams zouden Alexia’s keuze voor Groningen meer dan goedkeuren. Eerder noemde Máxima Groningen al “een coole stad”, en ook Wim-Lex had niets dan lovende woorden over voor de stad. Zal Alexia straks echt in de voetsporen van haar oom Maurits treden en biertjes tappen achter de bar van Café Soestdijk? De tijd zal het leren…

Bron: Harpers Bazaar | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws