Oeps: zo brak Tom Cruise het koninklijke protocol bij Kate

Een cruciale fout én een pijnlijk moment voor William.

Echte royal-kenners weten inmiddels dat leden van de koninklijke familie vastzitten aan nogal wat protocollen. Toch blijkt regelmatig dat niet iedereen daarvan op de hoogte is. Vorig jaar bijvoorbeeld, toen Tom Cruise een – voor royal begrippen – gewaagd gebaar maakte naar de prinses van Wales.

Protocollen

Hoewel een royal leven er met alle glamour, rijkdom en roem die erbij hoort soms jaloersmakend kan lijken, is er – zoals met de meeste dingen die te mooi lijken om waar te zijn – ook een keerzijde van de medaille. Leden van het koninklijk huis hebben zich aan behoorlijk wat regels te houden – van kledingkeuze en make-up tot woordkeuze en praten met de media.

Aanraken

Een van de koninklijke regels waar niet alleen de royals zelf, maar ook ‘gewone’ burgers zich aan moeten houden, is het niet aanraken van een koninklijk persoon, tenzij hij of zij dat zelf aanbiedt. Even Máxima op de schouder tikken of Amalia aan de mouw trekken is dus ten strengste verboden vanuit de royal wereld.

Foutje

Of hij niet op de hoogte was of simpelweg lak had aan de koninklijke protocollen (net als Bill Gates) weten we niet, maar tijdens de première van Top Gun: Maverick in 2022 maakte acteur Tom Cruise een cruciale fout door Kate haar hand te pakken toen ze de trap opliep. Op zich een charmant gebaar, zou je zeggen – maar niet in de ogen van de royals. Want hoewel Kate het eerst toeliet, legde ze haar tas vervolgens snel in de hand die hij vasthield, zodat Tom niet nog eens de fout in zou gaan.

Oeps: een foutje van zowel Kate als Tom, én een pijnlijk moment voor William (Bron: NL Beeld).

Gemiste kans

En hoewel anno 2023 vrouwen prima zelf de trap op kunnen lopen (goed, daarvoor ook, maar je begrijpt wat we bedoelen), zou je kunnen zeggen dat een echte gentleman zijn vrouw zélf bij de hand neemt bij het oplopen van de trap. Het feit dat William die kans aan zich voorbij liet gaan, heeft ongetwijfeld te maken met nóg zo’n koninklijk protocol: de regel om openbare (romantische) aanrakingen, zelfs bij je partner, tot een minimum te beperken. Des te meer reden om blij te zijn met ons ‘gewone’ burgerbestaan, nietwaar?

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws