Binnenkijken bij Jill Schirnhofer: ‘Ik houd niet van cappuccino huizen waar alles beige is’

'Zijn afkeurende reactie op basically alles wat ik mooi vond was hilarisch.'

Zij houdt van kleurrijk en eclectisch. Hij van wit en klassiek. Het was dus even soebatten toen Jill Schirnhofer, ook bekend als Jill Rocket, ging samenwonen met haar vriend. Beau Monde zocht de illustrator/presentatrice (31) thuis op. “Ons huis is nog steeds Jill, maar dan cleaner”, vertelt zij.

Tevreden

Wanneer Jill met een roze taart en uitbundig versierde selectie cupcakes uit de keuken komt, vertelt zij dat ze bijzonder tevreden is met haar huis, waar ze nu drie maanden wonen. Maar dat had nog best wat voeten in de aarde, legt ze uit. “Er is een helse verbouwing aan vooraf gegaan. We dachten dat die drie maanden zou duren, maar het werden er vijf. We waren heel naïef, hadden strakke planningen gemaakt, maar in de praktijk liep alles anders. Je kunt wel denken: de stukadoor komt dan en dan, maar als de stukadoor er dan en dan niet is, houdt het op.”

Eén huis, twee stijlen

Het was liefde op het eerste gezicht met het huis, vertelt Jill. “Pieter komt uit Zuid-Holland en wilde graag terug. Uit loyaliteit – dat moet in een relatie hè, haha – ging ik mee huizen kijken. Ik was eigenlijk niet van plan de Amsterdamse Jordaan, waar we hiervoor woonden, te verlaten. Maar één stap over de drempel en ik was verkocht.”

Over het huis waren zij en Pieter het meteen eens. Over de inrichting niet. “Onze huizen waren heel anders ingericht. Hij houdt van klassiek, rustiek en rustig. Het liefst alles wit. Ik had een typisch Jordaans optrekje: excentriek, vol kleur, overal frutsels en ‘gekkigheid’, zoals porseleinen tijgerbeelden en vrolijke papegaaien kaarsenstandaards. Onze stijlen samenbrengen was niet makkelijk”, blikt Jill terug.

“In het begin noemde ik hem plagend ‘de man met een mening’. Zijn (afkeurende) reactie op dingen die ik mooi vond – en dan heb ik het niet over hier en daar een dingetje, maar over basically alles – was hilarisch. Maar ja, er moest wel een bank uitgekozen worden.”

Uiteindelijk komt het geheel samen in een compromis die de twee omdopen tot ‘Hotel Chic’. Over één ding is Jill echter duidelijk: “Kleur is mijn identiteit. Ik MOET kleur. Ik hou niet van cappuccino huizen waarin alles beige is.” En daar is vriendlief Pieter ‘heel coulant’ in geweest. Gelukkig maar!

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Hierin vind je onder andere ook een groot interview met Patty Brard en haar dochter Priscilla, voelen we Wietze de Jager aan de tand over zijn jongensdromen en gezinsgeluk, én vertelt HKH prinses Margarita over haar fashion favorites. Deze Beau Monde ligt nog een paar weken in de winkels!

Interview: Sandra ten Brink | Foto’s: Feriet Tunc | Styling: Pascalle Swinkels | Visagie: Sarah Chloe

Laatste nieuws